Hoşgeldiniz  

KARAYOLLARI “4 KASIM’DA BİTSİN” DEMİŞ, İŞ 17 EKİM’DE BİTİRİLMİŞ!

admin | 06 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti İl başkanı Cesim Ercik’in Liman Hal Köprülü kavşağı ile ilgili gecikmeyi MESKİ ve Burhanettin Kocamaz’a bağlaması şaşkınlıkla karşılandı. İhale şartnamesinin ve sözleşmenin ortaya çıkmasıyla Ercik’in suçlamaları da havada kaldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce, ‘Mersin- Adana yolu genişletme, farklı seviyeli kavşak ve üstyapı kaplama yapım işinin uzaması sinirleri gerdi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in çalışmaların gecikmesi nedeniyle Hükümet’e yaptığı eleştiriye cevap vermek isteyen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, gecikmeyi MESKİ’ye bağlaması şaşkınlıkla karşılandı. Ercik yaptığı açıklamada “2017 Haziran ayında tamamlanması gereken MESKİ ye ait altyapı deplase çalışmaları 17 Ekim 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarının gecikmesinin sebebi Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MESKİ’ye ait deplase çalışmalarından kaynaklanmıştır” demesi şok yarattı.

 

Liman Hal Kavşağı deplase projelerinde ihaleye çıkıldıktan sonra 2 Mart 2017’de MESKİ ile idare arasında sözleşmenin imzalandığı biliniyor. İş başı tarihi olarak da 6 Mart 2017 belirtiliyor. Deplase projesi yapım işinin ihale şartnamesinde ve yapılan sözleşmede iş teslim süresi olarak da 4 Kasım 2017 tarihi dikkat çekiyor. Yani idare MESKİ’ye işin bitirilmesi için 8 aylık bir süre tanıyor. Ancak MESKİ işi hızlandırarak, 17 Ekim 2017 tarihinde işi bitiriyor. Yasal prosedür gereği de sözleşmede belirtilen 4 Kasım 2017 tarihinde iş idareye teslim ediliyor. Yani MESKİ idarenin öngördüğü 8 aylık bitirme süresinden önce yani 7 ayda işi teslim ediyor.

 

DİĞER KURUMLAR NE ALEMDE?

 

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen köprülü kavşak yapım çalışmaları deplase işlerinde MESKİ dışında çalışma yürüten diğer kurumlar da dikkat çekiyor. MESKİ’nin yanı sıra TEDAŞ, Türk Telekom, Ataş, Aksagaz’ın da deplase işini yaptığı biliniyor. 8 aylık sürede işi teslim etmesi gereken MESKİ’nin işi 7 ayda bitirmesine rağmen kavşağın gecikmesi ile ilgili MHP’li Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin haksız yere suçlanması manidar karşılandı.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle