Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ’Lİ KOCAMAZ: “İTTİFAKSIZ ALDIĞIMIZ BELEDİYEYİ İTTİFAKLA KORUMAK İSTİYORLAR”

admin | 15 Ocak 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Habertürk’te Didem Aslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. İşte Kocamaz’ın açıklamalarında öne çıkanlar…

MHP’den istifa etmedim, ettirildim. Tabii bu hikâye çok uzun. Ben halen herhangi bir açıklama yapılmadığı için nedenini bilinmeyerek MHP’den istifaya zorlandım. MHP Mersin’de 5. parti oldu, halbuki 99 yılında 11 milletvekilinden 5’ini çıkarmıştık. Seçimden sonra bizzat gittim Ankara’ya farklı bir düşünceniz olursa bana bildirin demişim. Yok demişler.

“ADI BÜYÜKŞEHİR AMA PLANSIZ, PROGRAMSIZ ŞEHİR DEVRALDIK”

Benim MHP’yle aday olmamla alakalı elimde fırsat olmadı. Benim haberim olmadan bir başka kişi aday yapıldı. Vatandaş bizi bırakmadı. Başlamış hizmetler devam etmesini istedi. Biz çok zor bir belediye devralmıştık. Adı büyükşehir ama kurumsallaşması sağlanmamış, planları, projeleri olmayan bir belediye devralmıştık. Bizim ilk işimiz planları yapmakla geçmiştir.

“BEN OTOBÜSÜ DEĞİŞTİRDİM! BENİ İLK ARAYAN CHP OLDU”

Benim bir yerden aday olmam gerekiyordu. Bizim amacımız hizmet. Biz sadece otobüsü değiştirdik. Aynı hedefe devam edeceğiz. Beni ilk defa CHP aradı ve adaylık teklif etti. Genel Merkez’den görevlendirilen arkadaşlar aradı. Genel merkezdeki yöneticiler aracılığıyla eski yöneticiler aradı. Daha sonra Meral Hanım, Cihan Paçacı, Koray Aydın aradı. En sonunda AK Parti aradı.

“ANKETLERDE BEN ÖNDEYİM! MERSİN’DE CHP İLE YARIŞACAĞIZ”

Bana AK Parti’den teklif geldikten sonra ittifak bozuldu, sayın Melih Gökçek’e teklif yapıldı. Daha sonra sadece üç büyük şehir değil 27 il tamamen AK Parti’ye devredildi. Detaylara girmek istemiyorum. Burhanettin Kocamaz kazanamayacağı hiçbir seçime aday olmadı. Ben anketler yaptırıyorum, bilimsel çalışıyorum. İnşallah 31 Mart akşamı herkes bunu görür, biz şu anda en öndeyiz. Anketlere göre CHP ile yarışacağız.

“BİZ İTTİFAKI UZUN YILLAR GÖNÜLLERDE YAPMIŞIZ”

5 dönem belediye başkanlığı yapmışım. 4 dönem Tarsus’ta yapmışım. Biz hep katlayarak gittik. Şu anda ittifaklar yapılıyor ama biz ittifakı yıllardır gönüllerde kurmuşuz. Şu anda millet ittifakı Mersin’de yok. Geçmişten bu yana aynı yolda yürümüşüz, aynı davayı savunmuşuz. MHP’den hatta ocaklardan gönül bağımız var dolayısıyla böyle bir tercih yaptım.

“İYİ PARTİ İSTEDİ ANCAK CHP MERSİN’DE İTTİFAKI İSTEMEDİ”

CHP-İYİ Parti’nin Mersin’de neden olmadığını CHP’lilere sormak lazım. İYİ Parti’nin bir talebi vardı. Ben bu saatten sonra hizmetin dtışında aday olmam gerekmez. Biz herkese eşit mesafede duruyoruz. İnsanları ayırmak inancımıza ters. Bu tür tezviratlar her tarafta yapılabilir. Tarsus’ta benim gayretlerimle yüzde yüzü Arap-Alevi kökenli yerde biz belediye başkanlığı kazandık. Ayrımcılık yapan nasıl kazanacaktı?

“BİZ HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNURUZ”

Aşiret liderleri bizimle görüşmek istediler, sizinle beraber olmak istiyoruz dediler. Biz bölücülük fikri olmayan herkesi başımıza tac ederiz. Şu an belediyenin 7 bin elemanı var. 3 bin tanesi kapanan belediyelerden gelmiş. Ben nasıl 3 bin kişiyi, 3 bin 500 kişiyi çıkaracağız. Biz göreve gelince 100 kişi ideolojik nedenlerle çalışmak istemedi. Şimdi bunları ne yapacağız, çıkışını vereceğiz.

“BU HAİN FETÖ ÖRGÜTÜ TARSUS’TA BİZE KUMPAS KURDU”

Bizim toplam işten çıkan belki 300-250 kişi vardır. 3 bin 500 abartmalı rakam. Abartmanın da namusu olur. Ben 2009 yılında Tarsus Belediyesi’nde Zaman Gazetesi’nin girişini yasakladım. 2011 yılında bu hain çete bizim Tarsus’daki belediyeye kumpas kurdu. Tarım arazilerin bol olduğu yer. Sivrisinekle mücadele ediyoruz. İlaç ihalesine çıkıyoruz. Dediler ki, belediyeyi polis basmış. İhaleye girecek firmalar telefona takılmışlar, bunlarla alakalı dediler. Neticede 17 kişi gözaltına alındı, 8 kişi tutuklandı.

“FETÖ BENİ 10 SENEDİR KESİNTİSİZ OLARAK DİNLEDİ”

Bizim belediyemizde çalışan bir kızımız boş yere hapis yattı. FETÖ beni 2004-2014 arası kesintisiz dinledi. Büyükşehire geldikten sonra 15 Temmuz’dan 1 yıl öncesinde yanımdaki korumalara “Bizi bir araç takip ediyorlar” inceleyin dedim. Onlar da polis. Böyle bir şey yok dediler. 15 Temmuz’da emniyet içerisindeki kripto FETÖ’cüler belediyeye kumpas kurdular. Şu anda içeride bir kişi var, o da valilikten bir kişi. Diğerlerinin hepsi beraat etti ve görevine döndü.

“İTTİFAKSIZ ALDIĞIMIZ BELEDİYEYİ İTTİFAKLA KORUMAK İSTİYORLAR”

Benim özüm, sözüm birdir. Belediyeyi daha fazla sahiplenirim. Belediyede herhangi birisi haksız kazanç elde etmeye çalışırsa babamın oğlu olsa karşısında dururum. Seçim CHP ile bizim aramızda geçecek. İttifak tabanda karşılık bulmadı. Biz her kesimden oy aldık. Onlar bizim ittifaksız aldığımız belediyeyi ittifakla korumaya çalışıyorlar. Geçen bir AVM’de yılbaşı gecesi iki genç beni görünce ayağa kalktı ve “Başkanım biz HDP’liyiz ama size oy vereceğiz, çünkü siz ayırım yapmadınız” dedi.

“SURİYELİLERİN SADECE YÜZDE 10’U ‘DÖNECEĞİM’ DİYOR”

25 yıl hiçbir parti değiştirmeden aynı siyasi partide görev alan, muhalefette görev yapan belediye başkanıyım. Suriyelileri nasıl göndereceksiniz? Sayın Akşener hangi şartlarda böyle bir ifade kullandı. Ben Mersin’de 2016 yılında Suriyelilerle ilgili çalıştay yaptım. Tedbir alınmazsa güvenlik sorunu olabilir. Çünkü kültür farklılığı var. Yüzde 10’u “Ben Suriye’ye gideceğim” diyor. Dolayısıyla bir tedbir almamız lazım.

“TAMAMLANDIĞINDA MERSİN’İN EN ÖNEMLİ YERİ OLACAK”

Mersin sahillerinde 5 bin metrekare yeşil alan var. Orada 18 tane kafe ile işgal edilmişti. Biz bunların hepsini boşalttık. Yoğun mücadeleler verdik, çatışmalar oldu. Oraya yeni proje yaptık. Tamamlandığında Mersin’in en önemli yeri olacak. Şu anda 700-900 arası borcumuz var.

“BİZ MERSİN’DE TRENİ HAVADAN GETİRECEKTİK”

Birinci problemimiz işsizlik, ikinci problemimiz ise ulaşım. Master planını yaptık. Bizim yollarımız sıkıntılı, trafiği taşımadığı için bu toplu taşıma araçlarını değiştirmemiz lazım, rayli sisteme geçmemiz lazım. Bizim planımız monoraydı, havadan getirecektik. Sayın Binali Yıldırım’a kabul ettiremedik. Şu anda yaptığımız altyapı Mersin tarihinde görülmemiş yatırımlardır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İYİ PARTİ’Lİ KOCAMAZ: “İTTİFAKSIZ ALDIĞIMIZ BELEDİYEYİ İTTİFAKLA KORUMAK İSTİYORLAR” için 1 yorum

  1. Nuri ak dedi ki:

    Belediye başkanlığı nı ÜLKÜCÜLERİN oyuyla aldın şimdide çıkmışsın konuşuyor sun hazreti Ömer adeleti diyorsun davasına sahip çıkan ülkücü işçileri sürgün ediyor sun sağa sola senin le iyi partiye geçmiyor lar diye herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da vardır bir hesabı unutma o koltuk gelip geçici dir birazda vicdanın sesini dinle insanları ekmekleri ile oynama sana bir nasihat olsun uyuyunca yastığa başını koyduğunda rahat olsun zaten sen alamıyack sın MHP kazanmasın diye elinden geleni yapacaksın ondan sonra beni aday göstermediniz deyip kenara çekilecek sin

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle