Hoşgeldiniz  

İŞTE GECİKME NEDENİ… DEPLASE İŞİN HİKAYESİ…

admin | 08 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, AK Parti il başkanı Cesim Ercik’in yanlış bilgilerle maniple ettiği Liman Hal Kavşağı inşaatını yerinde inceledi. CHP’li Kuyuıcuoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Şehrimizde trafiğin hızlı ve güvenli bir şekilde akması açısından bu çalışmaları ve taahhütleri takip edeceğiz” dedi.

Mersin’in doğu girişinde aylardır süren Liman Hal Kavşağı inşaatı, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in “Yanlış” açıklamasıyla farklı bir boyut kazandı. İnşaattaki gecikmeyi MESKİ’nin deplase işini aksatması olarak öne süren Ercik’e bugün MESKİ’den cevap geldi.

 

MESKİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Diğer altyapı kuruluşları ile eşgüdüm dahilinde yapılan çalışmalar neticesinde İdaremize ait deplase avan projeleri hazırlanmış ve bu güzergahta bulunan tüm kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak 16.12.2016 tarihinde tamamlanan kesin proje çalışmaları için, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce 23.12.2016 tarihinde uygun görüş verilmiştir. Bahse konu deplase işi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği ihale edilmiş, 02.03.2017 tarihinde yüklenici ile sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılarak deplase işine başlanmıştır. KGM tarafından 06.03.2017 tarihinde söz konusu yol kapatılarak çalışmalara başlanılmıştır. Hâlihazırda deplase işinin sözleşmesine suadiye
tuzla
capa göre iş bitim tarihi teknik olarak 04.11.2017 olarak belirlense Genel Müdürlüğümüzün çabaları ile deplase işi teknik olarak bitirilebileceği zamandan önce tamamlanmıştır. Görüleceği üzere KGM tarafından 23.12.2016 tarihinde verilen uygun görüş akabinde ihale iş ve işlemlerinin süratle tamamlandığı, deplase işi kapsamında işyeri teslimi yapıldıktan sonra KGM tarafından söz konusu yolun 06.03.2017 tarihinde kapatıldığı, işin teknik hesaplara göre bitirilmesi gereken zamandan evvel tamamlandığı, dolayısıyla köprülü kavşak çalışmasındaki akşama ve gecikmenin MESKİ’den kaynaklanmadığı açıkça anlaşılacaktır” diyerek İl Başkanı Ercik’in gecikmenin nedeni hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini de ortaya çıkarmış oldu.

 

CHP’Lİ KUYUCUOĞLU ŞANTİYEYİ GEZDİ

 

Bu tartışmaların alevlendirdiği inşaata giderek inceleme yapan CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, gecikmenin nedenini ortaya çıkardı. Kuyucuoğlu, Mersin’in girişinde yapılan köprünün doğu yönünde bitimine 300 metre kaldığını söyleyerek, köprünün ayak ve kirişlerinin yerinde dökülmesi nedeniyle biraz zaman aldığını, aynı bölgede köprünün ve yan yolların tamamlanmasıyla Mersin’in girişinde trafiğin rahatlayacağını kaydetti.

 

Kuyucuoğlu’nun şantiyeden aldığı bu bilgiyle gecikme nedeni de ortaya çıkmış oldu. Sadece şantiyeye giderek yetkililerle görüşen Kuyucuoğlu’nun bu bilgiye rahatlıkla ulaşabildiği bir ortamda, Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in bu çıkışı kamuoyunca yadırgandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle