Hoşgeldiniz  

İLLER BANKASI, KENDİ YAPTIRDIĞI İŞ İÇİN SORUŞTURMA AÇTI!

admin | 03 Ağustos 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in Aydıncık ilçesinde 3 günü aşan sürekli su kesintisi vatandaşı sıcak yaz gününde adeta çıldırtma noktasına getirdi. Artan şikayetler üzerine MESKİ bir açıklama yaparak, arızanın nedenini açıkladı.

Mersin’in Aydıncık ilçesinde vatandaşlar su kesintilerine isyan etti. Ara ara kesilen su, son 3 gündür sürekli kesintiye dönüşünce MESKİ açıklama yaparak, sorun hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

 

2010 yılında İller Bankası tarafından ihale edilerek, 2014 yılında yenilenerek iş teslimi yapılan Aydıncık İçme Suyu Borularında yaşanan patlaklar nedeniyle su kesintileri yaşanırken, yeni değişen boruların bu kadar sık arıza vermesi nedeniyle vatandaşlar da şaşkın.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan MESKi Genel Müdürlüğü yetkilileri, “6360 sayılı Kanunla söz konusu içme suyu hattı tamamlanmış bir vaziyette Genel Müdürlüğümüze devredilmiştir. Anılan içme suyu hattının Genel Müdürlüğümüze devrinden sonra ana hatlar ve şebeke hatlarında birçok arıza meydana gelmiş, buna istinaden de İdaremizce içme suyu hattı şebeke borularından numune alınarak kullanılan boruların teknik özelliklerinin uygunluğunun teste tabi tutulması gerekmiştir.  Bağımsız bir kuruluş vasıtasıyla gerçekleştirilen teknik inceleme neticesinde 2010-2014 yılları arasında inşaatı yapılan içme suyu hattı yapım işinde kullanılan boruların analiz sonuçlarına göre işletme basınçlarına uygun olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

SORUŞTURMA AÇILDI, BORULAR BASINCI KALDIRMIYOR!

 

Bu tespitten sonra söz konusu test sonucu yapım işinin gerçekleştiricisi olan İller Bankası’na da yazılı olarak iletildiği belirtilen açıklamada, “İller Bankası ile Genel Müdürlüğümüz uhdesinde ortak bir komisyon marifetiyle konunun araştırılması safhasına geçilmiştir. İdaremizin yapım sürecinde yer almadığı Aydıncık İçme Suyu hattında yaşanan sorunun giderilmesi için gerekli hukuki yollara başvurulacak olup, bu aşamada anılan imalatın uygunluğunun açıklığa kavuşturulması safhasına dek yeni bir hattın yapımı da hukuken mümkün gözükmemektedir.  Bu çerçevede yaşanan arıza hadiselerine müdahaleler ivedi olarak gerçekleştirilmekte, su basıncı bu tür arızalara sebebiyet vermeyecek şekilde ayarlanmakta, İller Bankası ile yapılan müşterek çalışmalar neticesinde olası mağduriyetleri giderici, kesintisiz su temininin sağlayıcı aksiyonlar üzerinde müştereken çalışılmaktadır” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İLLER BANKASI, KENDİ YAPTIRDIĞI İŞ İÇİN SORUŞTURMA AÇTI! için 1 yorum

  1. Ziya33 dedi ki:

    Bu kadar komik haber duymamıştır kimse bu hatlar yapılırken başkan aktan nerdeydi acaba müteahitden bağış adı altında araç aldımı aygaz denen elamanı kontrollükten aldımı daha neler neler müteahit adanadan eski dostlarımıydı derviş Aydıncık’da herkes gerçeği biliyor bu haber feratı kurtarmaz 🙂

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle