Hoşgeldiniz  

HEDEF SAĞLIK TURİZMİ: HÜKÜMET KAPIYI AÇTI, ÖZEL SEKTÖR MERSİN’E KOŞTU!

admin | 10 Mayıs 2018 | Ekonomi, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi’nin Mersin’de faaliyete başlamasının ardından kentte sağlık yatırımları da arttı. Türkiye’nin büyük sağlık yatırımcılarından olan Medical Park Hastanesi de Mersin’de faaliyete resmen başladı.

Mersin’de sağlık sektöründeki atak sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hayal Projem” olarak adlandırdığı Şehir Hastanelerinin ilk Mersin’de faaliyete başlamıştı. Bu büyük yatırımın ardından özel sektör de sağlık yatırımlarında Mersin’i öncelikli sıraya koydu.

 

Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından olan Medical Park Hastanesi de 31. Hastanesini Mersin’de faali yete soktu. Yeni hastane Medical Park’ın, Mersin’de ikinci, Akdeniz Bölgesi’ndeki üçüncü hastanesi olarak hasta kabul edecek. VM Medical Park Mersin Hastanesi, 35 bin metrekarelik kapalı alanında uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. VM Medical Park Mersin Hastanesi, Türkiye’nin ve Akdeniz Bölgesi’nin özel sektörde en önemli sağlık yatırımlarından biri olarak kabul ediliyor.

 

MERSİN’İN ROTASI SAĞLIK TURİZMİNE ÇEVRİLDİ

 

3 Şubat 2017’de faaliyete başlayan Mersin Şehir Hastanesi hakkında konuşan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin için ilk kez sağlık turizmini gündeme getirmişti. Elvan, “Belki de bugüne kadar çok fazla konuşmadığımız, tartışmadığımız bir alan ama Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz” ifadelerini kullanarak, AK Parti Hükümeti’nin de Mersin için sağlık turizmi planlaması yaptığını açıklamıştı.

 

Günde 12 bin kişiye hizmet veren Mersin Şehir Hastanesi’nin sağlık turizminde önemli rol oynayacağı Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş tarafından da dile getirildi. Gümüş, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Biz hem kendi vatandaşımızı hem de diğer ülkelerden hizmet almak isteyenlere de sağlık turizmi kapsamında hizmet vereceğiz. Şehir hastanelerinin bir kısmını bunun için kullanacağız. Türkiye’de yapılan bu çalışmalar bir ihracat kolu gibi ülkeye gelir getiren kapılar olacak. Çünkü birçok ülkede hem hastane hem de insan gücü olarak sorunlar var. Biz bu ülkelerle görüşüyoruz onlara da bu hizmetlere bu hastanelerde yol açmayı düşünüyoruz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle