Hoşgeldiniz  

HDP’NİN AKDENİZ’DEKİ KALESİ YIKILIYOR… HDP PERVASIZCA SALDIRIYA BAŞLADI!

admin | 05 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Adı Mersin’de terör örgütüyle anılan Çay Mahallesinde TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm görüşmelerinde bölge halkıyla yapılan anlaşmalarda çoğunluğa ulaşılması HDP’yi adeta çılgına çevirdi. TOKİ projesine öncü olan Akdeniz Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı hedef alan açıklamalar yapmaya başlayan HDP’li Meclis Üyeleri, terör yuvası olarak adlandırılan Çay Mahallesindeki dönüşümden iyice tedirgin olmaya başladı.

Geçtiğimiz gün Akdeniz’in en sıkıntılı bölgelerinden olan Çay Mahallesi’nde TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm hakkında açıklama yapan AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, TOKİ’nin hak sahiplerinden yüzde 60’ı oranında anlaşma sağladığını duyurmuştu.

Gültak, “Çay Mahallesi’ni 5 etaba ayırdık. İlk etap görüşmelerinin sonunda, hak sahipleri ile yüzde 80 anlaşma ihtimalimiz doğdu. Şehrin ortasında, kentin en eski mahallelerinden Barış’ta da temeller atılıyor. Yüzlerce yeni ve modern konut oraya da yapılacak. Bütün bunlar bir zamanlar Akdeniz için hayaldi. Ama bu hayallerin hepsi şimdi gerçekleşiyor” ifadelerini kullanmasının hemen ardından HDP’lilerin harekete geçmesi şok yarattı.

HDP’DE ŞOK: BÖLGE HALKI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TOKİ İLE ANLAŞMAYI HIZLANDIRDI

HDP’nin oy deposunun olmasının yanı sıra Mersin’deki terör yuvası olarak adlandırılan Çay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümden rahatsız olan HDP’liler, kentsel dönüşüm içim youğun çaba sarf eden Gültak’ı kendilerine yakın medya üzerinden açık açık hedef almaya başladı. Bir gazeteye konuşan HDP’li Akdeniz Meclis üyesi Ali Tanrıverdi, Gültak’ı sert sözlerle eleştirerek, Gültak’ın belediye bütçesinden yatırım yapmadığını Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde yapılan projelerin çoğunun merkezi hükümet tarafından yapıldığını söyledi.

YATIRIM GELDİKÇE BÖLGEDEKİ OY SÖMÜRÜSÜ YAPAN HDP’NİN ETKİNLİĞİ BİTECEK!

Kendi oy depoları olan Çay Mahallesi’nin bir çok altyapıdan üst yapıya kadar yatırım alamamasını siyasi malzeme yapan HDP’nin Çay Mahallesindeki kentsel dönüşüme bölge halkının yoğun destek vermesinin sıkıntısını da yaptıkları saldırgan açıklamalarla ortaya dökmeye başlaması da manidar karşılandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle