Hoşgeldiniz  

HAYDA… MERSİN’DEKİ KASAPLARA KATARLILAR VE BAE DADANDI: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALMAYA BAŞLADILAR!

admin | 23 Mart 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Küçükbaş hayvan ihracatının ardından Mersin’deki kasaplardan Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturan Arapların turist olarak geldikleri Mersin’de küçükbaş hayvan satın aldıkları ve ülkelerine götürdükleri iddia edildi.

Dolar kurunun hızla yükselmesiyle Türk ürünlerine olan talep günden güne artıyor. Ancak bu durum iç piyasaya arz sıkıntısı ve pahalılık olarak yansımaya başladı. TL’nin değer kaybetmesiyle özellikle gıda sektörüne yönelen Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, bireysel alışveriş için Mersin kasaplarına gelmeye başladı.

Katar’ın 2.5 milyon adet küçükbaş hayvan almasının ardından BAE de küçükbaş hayvan talebini Türkiye’den karşılamaya başladı. İki ülke et ihtiyacı için ihracatın yanı sıra bireysel vatandaş olarak da Mersin’e gelerek alışveriş yapınca fiyatlar Türk vatandaşlarının alamayacağı noktalara ulaştı.

Mersin’deki kasaplar, Katarlı ve BAE’li turistlerin kendilerine gelerek küçükbaş hayvan aldıklarını, burada etlerin istedikleri şekilde hazırlatarak yurt dışına götürdüklerini söyledi. Et ve Balık Kurumu’nun dün yaptığı yüzde 48’lik zammın yanı sıra piyasada Arapların talebinin artması nedeniyle fiyat artışlarının daha da olabileceği Mersinli kasaplar tarafından açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle