Hoşgeldiniz  

GÖÇ İDARESİ AÇIKLADI: 113 BİN SURİYELİ OY KULANABİLECEK! PEKİ YA MERSİN?

admin | 20 Mayıs 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, vatandaşlık alan Suriyelilerin reşit olanların sayısının 113 bin 654 olduğunu ve seçimlerde oy kullanma hakları olduğunu açıkladı. Suriyelilerin vatandaşlık alanların 81 il geneline dağıldıklarını kaydeden Ok, bu sayının seçimlere etkisinin olmayacağını öne sürdü.

Hürriyet’e konuşan Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Suriyelilerin 113 bin 654 kişisinin reşit olarak vatandaşlık hakkı aldığını ve yapılacak ilk seçimlerde oy kullanabileceğini açıkladı. Ok, bu sayının tek bir noktada olmadığını, 81 ile bu kişilerin yayıldığını kaydederek, bu nedenle seçimlere herhangi bir etkinin olmayacağını savundu.

“113 BİN SURİYELİ OY KULLANABİLECEK”

Ok, “Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir. Bunların 113 bin 654’ü reşittir, yani 18 yaşın üstünde. Bu 113 bin Suriyeli oy kullanabilecek, onlar da Türkiye’nin 81 iline dağılmış durumda. Seçimlere bir etkileri söz konusu değil. Bunlar bir mahallede, bir ilde, bir ilçede oturmuyorlar ki” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

MERSİN’DE RESMİ KAYITLARDA 243 BİN SURİYELİ VAR: BU DA NÜFUSUN YÜZDE 13’ÜNE DENK

Yaklaşık 1 Milyon 900 bin nüfus barındıran Mersin’de bu nüfusa ek olarak 243 bin geçici barınma hakkı bulunan Suriyeli bulunuyor. Belediyeler 200 bin kişinin de gayrı resmi şekilde Mersin’de ikamet ettiğini öne sürerek, bu sayının 400 bini aştığını ifade ediyor.

Göç İdaresi Mersin için özel bir açıklama yapmadı.  Mersin’de kaç Suriyeli’nin vatandaşlık aldığına ilişkin olarak gözler de İl Göç İdaresine çevrildi. İl Göç İdaresi’nin de Mersin’de vatandaşlık alan kaç Suriyeli olduğuna ilişkin resmi verileri açıklaması için kamuoyunda da büyük beklenti var.  

ADRESLERİNDE BULUNMAYANLARIN GEÇİCİ KORUMALARI ASKIYA ALINDI

Büyükşehirlerde kayıt alınmadığını hatırlatan Ok, “İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi 15 ilde artık kayıt almıyoruz. 781 mahalleyi, hem ikamet hem geçici koruma ve hem de uluslararası koruma olmak üzere tümüyle yabancıya kapattık. Adreslerinde bulunmayanların geçici koruma kayıtlarını askıya aldık” dedi.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 502 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ!

Sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine dönüşlerinin başladığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz onlara itimat etseydik, kendi teröristlerini büyüttüklerini bekleseydik orada bir devletin olduğunu görürdük. 2019 seçimlerinde de bunu köpürttüler. Şimdi seçim yaklaşıyor yine gündeme getiriyorlar. Şu ana kadar 502 bin kişi geri döndü. Geri döndüğü bölgeler, bizim güvenli yaptığımız bölgeler. Bunu yapmazsak kim gider? Türkiye çok doğru bir politika ortaya koydu” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle