Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… CHP’YE “İTHAL ADAY” GELİYOR HEM DE İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ORGANİZASYONUYLA

admin | 05 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin Mersin’den Milletvekili adayı olacağı iddiası CHP Mersin’i karıştırdı. CHP’liler ithal adaya karşı çıkarken, Köse’nin adaylığının Mersin ayağını hazırlayan kişinin de İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler olduğu iddiası CHP kulislerinde bomba etkisi yarattı.

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasıyla çalışmalarına hız veren CHP Mersin’de şimdi de ithal aday krizi yaşanıyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin Mersin Milletvekili adayı olarak listede kendisine yer bulacağı iddiası CHP Mersin’i karıştırdı.

 

İthal aday istemeyen CHP’liler, “Zaman sıkıntısı nedeniyle önseçim yapılmıyor. Ancak Mersin’den bu kadar çok aday adayımız varken, Genel Merkez’in Mersin’e dışarıdan bir vekil adayı göndermesini kabul edemiyoruz. CHP kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Fatma Köse’nin Mersin listesinden aday olacağı iddiası açıkçası bizi üzdü. Mersin’in kadın kontenjanı hakkını CHP Mersin bünyesinde gecesini gündüzüne katan kadın milletvekili adaylarımızdan birisinin kullanmasını istiyoruz. Bu iddia gerçekleşirse Mersin’de CHP açısından önemli bir kırılma noktası olacaktır” açıklaması yaptılar.

 

ŞOK İDDİA: ORGANİZASYONU İL KADIN KOLLARI BAŞKANI PAKİZE GÜLER YAPIYOR

 

CHP’ye yakın kaynaklar aslen Adıyamanlı olan Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin de Mersin’i çok istediğini öne sürerken, uzun zamandır Mersin Milletvekilliği için çalışma yaptığını da iddia ettiler. CHP’ye yakın kaynaklar Mersin’de Fatma Köse’nin birçok organizasyona geldiğini hatırlatarak, bu durumdan İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler’in de haberdar olduğu ve Güler’in Köse’nin Mersin adaylığı için teşkilatta çalışma yürüttüğünü ileri sürdüler.

 

İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler’in de Köse’nin adaylığı için çalışma yapması CHP Mersin’i daha da çok karıştırdı. Birçok Mersinli CHP’li kadın aday adayının olduğunu kaydeden partililer, “Eğer Pakize Güler’in de bu çalışma içinde olduğu iddiası doğruysa bu daha da vahim bir durumdur. Mersin’de omuz omuza çalıştığı birçok kadın aday adayı varken, Güler’in ithal aday fikrini desteklemesi kabul edilemez. Sayın Fatma Köse değerli bir şahsiyettir. Bundan kimsenin bir şüphesi yok. Ancak CHP Mersin ithal aday istememektedir. Mersin’de bugüne kadar 3 kadın milletvekili görev yapmıştır. Ayfer Yılmaz ve Oya Araslı bu yörenin tanıdığı, bildiği isimlerdi. Çiğdem Münevver Ökten ise aslen Aslanköylü olmasına rağmen ailesiyle birlikte hep dışarıda yaşadığı için yöresinde bile tanınmadığından tepki çekmiştir. Ancak Fatma Köse’nin Mersin’le hiçbir bağı yoktur. Mersin’i temsil edecek kadın milletvekili Mersin’in bağrından çıkmalıdır. Bunu da CHP başaracak özveride ve güçtedir” şeklinde değerlendirmede bulundular.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle