Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… ADİL AKTAY PM İÇİN ADAYINI BELİRLEDİ!

admin | 22 Ocak 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son PM toplantısında CHP PM Üyesi Fikri Sağlar’a beklenen af gelmedi. Bu gelişmeden sonra büyük kurultayda Parti Meclisi’ne aday olamayacağı kesinleşen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın yerine İl Başkanı Adil Aktay’ın kendi ilçe yönetimi ve Belediye Başkanı Mustafa Turgut’la ters düşen Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ı yerleştirmek istediği iddiası CHP kulislerini salladı.

12 Ocak’ta gerçekleştirilen il kongresinde İl Başkanı seçilen Adil Aktay, geçtiğimiz gün toplanan PM toplantısından sonra harekete geçti ve Fikri Sağlar’ın boşluğunu doldurmak için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz kurultayda listeyi delerek PM’ye giren Fikri Sağlar, kınama cezasıyla cezalandırılmış ve parti içi tüm kurul ve organlarına aday olmasının önü kesilmişti.

 

Yeni seçilen İl Başkanı Adil Aktay’ın da Sağlar’dan boşalan yeri doldurabilmek için harekete geçtiği ve il kongresinde kendisine açık destek veren Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ı PM’ye sokmak için çalışma yürüttüğü iddia edildi.

 

CHP kulislerinde şaşkınlıkla karşılanan bu ismin, partiyi 2019 hedeflerine ulaştıracak ana kumanda ekibine ne kadar katkı sağlayabileceği büyük tartışma yarattı. Aktay’ın Uçar isminde direnmesine gerekçe olarak da Uçar’ın kendi yönetimiyle ciddi görüş ayrılıkları yaşadığı ve ilçe başkanlığından düşürülme ihtimalinin yükselmesi, bunun da Aktay tarafından istenmediği ve Uçar’ın yerini sağlamlaştırma isteği olarak gösterildi. Bünyamin Uçar, Silifke’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Turgut’la yaşadığı sıkıntılarla da Mersin siyaset gündeminde uzun bir süre yer almıştı.

 

Adil Aktay’ın, PM için Bünyamin Uçar ismini öne çıkarmasına tepki veren bazı partililer, “Bünyamin Uçar, genel merkez yönetimine küfür ettiği gerekçesiyle önce il disipline ardından Ankara’ya sevk edilmiş bir isim. CHP’ye ne kadar katkı sağlayabilecek, CHP’yi ileriye taşıyabilecek mi? Kongrede kendisine açık destek verdi diye il başkanının PM gibi bir üst kurul için uğraşması ne kadar doğru? Bu neyin diyeti?” diyerek tepki gösterdiler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle