Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… SİBER SALDIRININ KAYNAĞI ORTAYA ÇIKTI

admin | 16 Ağustos 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sabah saatlerinde Mersin 153 koduyla cep telefonlarına gönderilen PKK propagandasının nereden yapıldığı hakkında ilk tespitlerin yapıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısının 2. Oturumunda sabah saatlerinde gerçekleştirilen siber saldırıyla ilgili açıklama yapan Başkan Burhanettin Kocamaz, yürütülen soruşturmayla ilgili önemli detaylar verdi.

 

Meclis üyelerinde saldırı hakkında bilgi veren Kocamaz, “2 milyon 567 bin kişiye örgüt propagandasının yapıldığı mesaj atılmış. 2 milyon kişi de henüz telefonunu açmadığı için henüz bu mesajı görmemiş görünüyor. Yani 4 milyon 5000 bin kişiye Mersin 153 adıyla bu mesaj yollanmış” dedi.

 

Turkcell üzerinden İstanbul’dan bir taşeron firmayla SMS bilgilendirme anlaşması yaptıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “İlk belirleme göre kullanılmayan bir abone üzerinden bu mesaj atılmış. Emniyet’in yaptığı araştırmalarda bu mesajın İstanbul’daki bu taşeron firma üzerinden atıldığı tespit edildi. Firma ilk olarak bunu kabul etmedi ancak yapılan incelemeler öyle demiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu firma hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz ardından da tazminat davası açacağız” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle