Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MEZİTLİ SANAYİ ESNAFINI BİTİREN PROJE ONAYLANDI

admin | 14 Mart 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de büyük tartışmalara yol açan Küçük Sanayi Sitesi yapımının Davultepe’deki projesinin iptalinin ardından Sanayi Sitesi esnafına bir kötü haber de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi MBB Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştiriliyor.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut alanı Mezitli Belediye Meclisi tarafından ticaret ve konut alanına çevrilmişti. Bu plan değişikliği onaylanmak ve yürürlüğe alınmak üzere Büyükşehir Meclisine gönderildi. Meclis’te İmar Komisyonunda görüşülen plan onaylandı ardından kesin onay için Meclise geldi.

Meclis de komisyon kararı doğrultusunda onay verince Mezitli Küçük Sanayi Sitesi esnafı bulunduğu yerde resmen işgalci durumuna düştü.

Mezitli’de belirlenen en uygun alan Davultepe’de işaretlenen yer, 2/B işgalcilerinin başını çektiği arsa sahiplerince eylemlere konu olmuş ve içinde okulun da bulunduğu 400 dükkanlı alan iptal edilmişti.

Bu karar öncesinde Küçük Sanayi Sitesi esnafına bulundukları bölgede faaliyet göstermeleri hususunda güvence veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın kendi meclisinden ticaret ve konut alanına çevrilmesi kararı çıkartılmasının önünü açması esnafa büyük darbe indirmişti. MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat’ın başında bulunduğu İmar Komisyonu da CHP’li Tarhan’ın sanayi sitesi esnafının canına ot tıkayan kararı doğrultusunda karar aldırması da esnafın Mezitli’den taşınmasının önünü açtı.

Mersin’de Mezitli Küçük Sanayi Sitesi için en uygun alanın Toroslar ilçesinde bulunduğu gerekçesiyle o bölgeye taşınmasına bu kararların ardından kesin gözüyle bakılıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle