Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… DiNÇER, öZDEMiR VE TEKLi’YE ADAYLIK YOLU

admin | 15 Kasım 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2019 Mart Yerel seçimleriyle ilgili AK Parti’den çok önemli bir adım geldi. AK Parti oda ve borsa başkanlarının seçimde aday olmalarını sağlayacak yasa teklifini Meclis’e sundu. Eğer teklif yasalaşırsa isimleri AK Parti belediye başkan adayları arasında zikredilen MESOB Başkanı Talat Dinçer, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve MTB Başkanı Abdullah Özdemir’e adaylık yolu da açılıyor.

AK Parti, 3 milletvekilinin imzasıyla TOBB Kanunu’nda değişiklik için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. Teklif kabul edilirse genel ve yerel seçimlerde aday olamayan veya seçilemeyen oda ve borsa yöneticileri eski görevlerine dönebilecek. Eğer teklif yasalaşırsa isimleri AK Parti belediye başkan adayları arasında zikredilen MESOB Başkanı Talat Dinçer, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve MTB Başkanı Abdullah Özdemir’e adaylık yolu da bir anlamda açılmış olacak.

 

TEKLİFTE HANGİ GÖREVLER YAZIYOR?

 

Teklifin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Kanun Teklifiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununda düzenleme yapılarak milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik ve Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine, aday olamamaları veya seçilmemeleri halinde eski görevlerine dönme imkanı tanınmaktadır.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle