Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… CHP’Lİ ATICI HDP’DEN SONRA TİP’ÇİLERLE DE SAFLARI SIKLAŞTIRDI

admin | 25 Ağustos 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde özellikle Büyükşehirlerde ittifak yapmak için çalışma yaptıkları öne sürülen CHP ve HDP, kendi tabanlarına ve kentteki sol bileşenlere bu ittifaka alıştırma çalışmalarına başladı.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – CHP ve HDP’nin yerel seçimlerde özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin başta olmak üzere büyükşehirlerin tamamında ittifak yapmak için harekete geçtiği siyasi kulislerde dillendiriliyordu.

 

Özellikle HDP Sözcüsü kamuoyu önünde de defalarca CHP’ye ittifak çağrısını yinelemiş, kurultay tehlikesini savuşturan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla HDP ile yerel seçimlerde ittifak yapılması noktasında kurmaylarının hazırlıklara başladığı öne sürülmüştü.

 

Mersin’de de CHP ve HDP yakınlaşması dikkat çekiyor. Özellikle CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Mersin adayı olması durumunda HDP’nin Mersin’de ittifaka yanaştığı iddiaları kamuoyunda konuşulurken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte yer alan isimler, bu söylentileri daha da kuvvetlendirdi.

 

ATAY VE ATICI SÖYLEŞİDE BULUŞUYOR

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mersin Şubesi tarafından 2 Eylül Pazar günü Mezitli Belediyesi Down Cafe’de gerçekleştirilecek olan “Savaşa Karşı Barış Dayanışma Kahvaltısı” söyleşisine katılacak isimler dikkat çekti. Etkinliğin konuşmacıları 24 Haziran seçimlerinde HDP’den Hatay Milletvekili seçilerek Meclis’e giren ve geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi’ne geçen Barış Atay ve CHP eski Milletvekili ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eğitimlerden Sorumlu Baş Danışmanı Aytuğ Atıcı.

 

ESKİ HDP’Lİ YENİ TİP’Lİ

 

Aslen tiyatro oyuncusu olan Barış Atay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve Türkiye kamuoyunda uzun süre gündemde kalmıştı. HDP’den milletvekili olarak TBMM’ye giren Atay, Ağustos ayı başında HDP’den istifa etmiş ve Türkiye İşçi Partisi’nin Kurucu Meclisi’nde yer alarak TİP Milletvekili olmuştu. Atay’ın TİP’e katılmasıyla da TİP, 47 yıl sonra Meclis’te temsil edilmeye başlanmıştı.

 

Mersin’de 24 Haziran seçimleri startını veren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile buluşan ardından Adana’dan Temelli’yi yolcu eden Aytuğ Atıcı söylemleriyle HDP’lilerin her dönem ilgisini çekmişti.

 

Atıcı’nın TİP’li Atay’la birlikte özellikle Mersin’deki sol bileşenleri yerel seçimlerde CHP çatısı altında toplama çalışmaları yürüttükleri öne sürüldü.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle