Hoşgeldiniz  

EKONOMİK SALDIRIYA SEVİNEN HAİNLER, BAŞKAN KOCAMAZ ACI TABLOYU AÇIKLADI!

admin | 16 Ağustos 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye ekonomisine gerçekleştirilen kur saldırısının boyutlarını gözler önüne seren Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, “İnşallah Hükümetimiz acil bir çözüm bulur. Yoksa belediyeler açısından 1994-1995 dönemine döneriz endişesi içerisindeyim” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2. Oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin son dönemde uğradığı ağır ekonomik saldırının belediyeler açısından boyutlarını gözler önüne serdi.

 

Belediyelere gönderilen kaynaktan yüzde 30 oranında kesinti yapıldığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Türkiye’deki tüm belediyelerin aldıkları paylardan yüzde 30 oranında kesinti uygulandı. Ancak borçlarımızdan kesilmedi alacağımızdan kesinti uygulandı. Bu nedenle ciddi anlamda sıkıntı çekiyoruz” dedi.

 

Kocamaz, “Özellikle belediyelerle iş yapan firmalar ciddi mağdur oldu. Asfalt ve akaryakıt işi yapanları bu kriz perişan etti. Bize akaryakıt tedarik eden firmalar 3 günlük çeki bırakın peşin parayla bile tedarik sağlayamıyor. İstedikleri taleplerinin anca yüzde 30’unu alabiliyorlar. Olan belediyelere oldu. Bu firmalar bize diyor ki sözleşmeleri iptal edin. İnşallah Hükümetimiz bir an evvel çözüm bulur. Yoksa 1994-1995 yıllarına geri döneriz endişesi içindeyim” şeklinde konuştu.

 

Mersin’e yapılacak olan bazı yatırımların da Ankara’nın tasarruf tedbirleri nedeniyle beklemeye alınabileceğine işaret Başkan Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“En büyük endişem metro projemiz. Ankara tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı projeleri askıya aldı. İnşallah bizim metro projemiz de herhangi bir tasarruf tedbirine yakalanmadan onay alabilir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle