Hoşgeldiniz  

DÖNEMİN ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANVEKİLİ OLAN TOPAL’DAN AKŞENER’E SERT YANIT

admin | 09 Mayıs 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de geçtiğimiz hafta miting düzenleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 2016’da yaşanan olayları hatırlatarak, tehditkar bir tutumla tahrik etmesine dönemin Ülkü Ocakları Başkanvekili olan MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal’dan sert cevap geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mersin mitinginin ardından attığı tweet büyük tepki çekmişti. 4 Mayıs 2016’da Mersin’e bir dizi ziyaret için gelen Meral Akşener’in kaldığı otele giden Ülkü Ocakları üyeleri, dönemin MHP’li muhalifi Akşener’e “Burada Liderimiz Devlet Bahçeli’ye karşı bir propaganda yapamazsınız” diyerek kenti terk etmesi istenmişti.

 

Akşener de son Mersin mitinginde bu olayı hatırlatarak, ülkücüleri tahrik etti. Miting sonrasında tweet atan Akşener, “Bekledik, gelmediniz neredeydiniz muhteremler” diyerek Ülkü Ocaklarını tahrik etmesi de büyük tepki topladı.

 

TOPAL: “AKŞENER, O ZAMAN DA ŞİMDİ DE ÜLKÜCÜLERİ PROVOKE ETMEK İSTEDİ”

 

Dönemin Ülkü Ocakları Başkanvekili olan MHP Yenişehir İlçe Başkanı Umut Topal’dan bugün Akşener’in tweetine karşılık geldi. Topal, “Bundan iki yıl evvel kaos tacirleri önce MHP’de sonra da ülkemizde kaos çıkartmak için kolları sıvamıştı. Yıllarca ülkücüler üzerinde oyunlar oynayarak bizleri sokağın karanlık dehlizlerine çekip ülkemizde yaratılacak bir kaosun taraflarından biri yapmaya çalışanlar bunu Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dirayetli ve devlet adamlığı duruşu karsında başaramayınca MHP içinde bir kaos yaratmaya çalışarak ülkücüler üzerindeki oyunlarına devam ettiler. Bu oyunun aktörleri gerek Meral Akşener gerekse Müsavat Dervişoğlu, ülkücüleri sokağın karanlık dehlizlerine çekme arzularını da zaman zaman beyanatlarında dile getirmekte beis görmediler. Ülkemizi işgal girişimi olan 15 Temmuz ihanet hareketinin başındaki mersin escort en önemli proje de buydu zaten. Ülkücüler, ülkücü ahlak ve disiplin içinde Liderlerinin etrafında yumak olarak hem MHP’de çıkarılmak istenen kaosa hem de ülkemizde çıkarılmak istenen kaosa pirim vermemiştir” dedi.

 

Akşener’in iki yıl önce Mersin’de de aynı tahriklerde bulunduğnu hatırlatan Umut Topal, “Aynı sözde akıl, bugün çeşitli hesaplardan sözüm ona gönderme yapmakta ve daha da vahimi bazı parti yetkililerin bu durumu kullandığı görülmektedir. Aynı ifadelerin sahibi ve karanlıktan sufle verenler, iki yıl öncesine gönderme yaparak ülkücüleri tahrike, memuriyetinin gereğini yapan açıklamalarında Mersin’deki mitinglerini kasıtla “Neden gelmediniz?” diyerek ülkücüleri provoke etmeye çalışmıştır. Açıklamaları baştan sona usül ve esas yönünden sakat, acemice ve mesnetsizdir. Biz, size o gün MHP içinde bir kaos çıkartmanıza izin vermeyiz, izin vermeyeceğiz dedik. Bugün başka bir partidesiniz.Siz artık kendi partinizle ve kaoslarınızla uğraşın” açıklaması yaptı.

 

4 MAYIS 2016’DA NELER YAŞANMIŞTI?

 

Meral Akşener’in destekçilerinden Ali Aydın ile Çanakkale eski milletvekili Kürşat Tuna’nın da aralarında bulunduğu bir grup, kongre çalışmaları kapsamında Mersin’e gelerek bazı temaslarda bulunmuştu. MHP İl Başkanlığını  ziyaret ettikleri öğrenilen muhalif grup, gece de dönemin MHP Yenişehir İlçe Başkanı Zeki Öztürk ile bir otelde bir araya gelmişti.

 

Olayı haber alan Mersin’deki bir grup ülkücü, Akşener yanlılarının kaldığı oteli basarak Mersin’i terk etmelerini istemişti. Dönemin Mersin Ülkü Ocakları Başkanvekili Umut Topal, hareketin mevcut liderinin Devlet Bahçeli olduğunu belirtmiş, “Bizler de onun evlatları olarak buradayız. Sizin bu gece burada bulunmanızı istemiyoruz. Burada olmanızdan rahatsızız. Bu gece buradan ayrılın. Şahsınızla herhangi bir problemimiz yok. Ancak Genel Başkanımızın aleyhinde hiçbir organizasyona izin vermeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Bu organizasyonun içinde her kim olursa olsun karşısında olacağız” demişti.

 

İki taraf arasında tartışma bir süre daha devam etmiş, polisin olay yerine gelmesiyle son bulmuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle