Hoşgeldiniz  

DOKTOR UYARDI, KAFALAR KARIŞTI: MUTASYONLU VİRÜS MERSİN’DE Mİ?

admin | 31 Ocak 2021 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bozyazı’da görevli Doktor Bahadırhan Karakoç’un CVİD-19 hastalığıyla ilgili uyarı paylaşımı kafaları karıştırdı. Bazı uzmanlar Dr. Karakoç’un bu uyarısının yeni mutant virüse işaret olabileceği konusunda görüş belirtti.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüs salgını hakkında bilgi verirken, mutasyonlu virüsün de Türkiye’de etkili olmaya başladığını belirtmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Avrupa’daki vaka artışlarının arkasındaki etmenlerden biri, virüsün mutasyonlu varyantı. Ülkemizde mutasyonlu virüs tespit edilen vatandaş sayısı 128’e yükselmiştir. 17 şehrimizde İngiltere varyantı görüldü” bilgisini vermişti.

Bakan Koca’nın 17 il hakkında bilgi vermezken, Bozyazı’da görevli Doktor Bahadırhan Karakoç’un uyarı niteliğindeki paylaşımı gündeme bomba gibi düştü.

Dr. Karakoç’un, “3 ay önce ciddi bir Covid19 rahatsızlığı geçiren hastane çalışanı hastam, ilk aşılananlardan olduğu halde ikinci defa aynı hastalığa yakalanmış. Lütfen gevşemeyin maske, mesafe, hijyen” uyarısında bulunması gözleri bir kez daha yetkililere çevirdi.

MUTANT VİRÜS MERSİN’DE OLABİLİR Mİ?

Dr. Karakoç’un bu paylaşımını yorumlayan bazı uzmanlar, Türkiye’de de yayılımını hızlandıran mutant virüsün Mersin’de de olabileceğine işaret ederken, aşı olunsa bile maske, mesafe ve temizlik kuralının bırakılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

“AŞI VURULANLAR İLK DOZA GÜVENMESİN, 2. DOZU DA VURULMALARI ÖNEMLİ!”

Bazı uzmanlarsa mutant virüs konusunda temkinli.

Mersin’deki vaka sayılarının iyice incelenmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, aşının geliştireceği antikorların ancak 4. Haftadan itibaren etkili olacağını ifade ederken, rapel aşının yani 2. Doz aşının yapılmasıyla birlikte antikor sayısının yükselişe geçtiğini ve koruma oranını üst seviyelere taşıdığını belirtiyorlar. 1. Doz aşının vurulmasının ardından rehavete kapılmamaya dikkat çeken uzmanlar, aşının tam anlamıyla korumaya geçmesi için muhakkak 2. Dozun da vurulması gerektiğine işaret ettiler.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle