Hoşgeldiniz  

DENETİM YAPILDIĞINI BİLE BİLE MAHMUT TAT’IN KİŞİSEL HIRS KAYIĞINA BİNEN AK PARTİLİLER… SADECE MECLİSİ DEĞİL MERSİN’İ DE KİLİTLEDİNİZ!

admin | 13 Temmuz 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Temmuz ayı 2. Oturumunda Cumhur ittifakı meclis üyelerinin sergilediği tavır Mersin’i kilitleme noktasına geldi. CHP’li Seçer’in komisyondan geçen borçlanma talebi önergesini, toplantı sırasında Cumhur’un tutumu yüzünden geri çekmesi bardağı taşırdı. Şimdi gözler yasal olmayan komisyonu kurarak sözde ihale denetimi yapılmasını isteyen ve devlet denetimlerini bile yok sayarak Mersin’i kilitleyen MHP’li Mahmut Tat’ın başını çektiği Cumhur ittifakı meclis üyelerine çevrildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla seçimlere girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz dönemi üzerinden Mersin’i kilitleyen MHP’li Mahmut Tat güdümündeki Cumhur ittifakı Meclis üyeleri, işi hukuksuz istek ve söylemlere kadar vardırdı.

İlk Meclis toplantısından beri 2014-2019 dönemi arasındaki ihaleleri incelemek isteyen, bunun için de yasaya aykırı bir şekilde tavır takınarak inceleme komisyonu kurmaya çalışan Cumhur ittifakı üyelerinin son hareketi pes dedirtti. Temmuz ayının 1. Oturumunda verdikleri komisyon önergesini geri çeken Cumhur üyeleri, Cuma günkü oturumda aynı önergeyi ihale kayıt numaraları vererek tekrardan vermesi büyük tepki topladı.

Araştırma Komisyonu kurulması konusunda görüşlerini meclis üyeleri ile paylaşan CHP’li Başkan Seçer, kamuoyunda CHP’li meclis üyelerinin ve kendisinin Araştırma Komisyonu kurulmasını istemediği yönünde yanlış bir algının var olduğunu vurguladı. Geçmiş dönemde karanlık kalan noktalar varsa aydınlatmak istediklerini ifade eden Seçer, araştırma yöntemlerinin yasalara, yönetmeliklere, hukuka uygun olması gerektiğinin altını çizdi. Seçer, “Alınacak kararların bir hukuki dayanağı olması lazım. Yaptığımız işler daha sonra hukuki komplikasyonlar doğurabilir. Biz öyle istiyoruz diye bunları yapma yetkisinde değiliz. Bizim geçmiş döneme ait eğer karanlık kalan noktalar varsa bunların aydınlatılması konusunda herhangi bir çekincemiz, üstünü örtme gibi bir durumumuz ya da koruyucu bir hüviyete bürünme gibi bir derdimiz yok. Durumu art niyetli zihniyetler kamuoyunun gündemine getiriyor ve biz zor durumda kalıyoruz” dedi.

“BOŞA KÜREK ÇEKMEYELİM”

Başkan Seçer, yapılacak denetlemelerin Büyükşehir Belediyesi’nin tabi olduğu 5393 sayılı kanun ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin uygun gördüğü çerçevede yapılabileceğinin vurgulayarak, şunları söyledi:

“Biz ilgili kurumlardan görüş isteyelim eğer görüş uygun gelirse bu Komisyonu çalıştıralım. Boşa kürek çekmeyelim. Haybeye angarya işlerle uğraşmayalım. Ben sonuç almak istiyorum. İlgili kurumlardan görüş almak koşuluyla ve bu görüşlerin olumlu olması koşuluyla komisyon çalışmalarını başlatmak üzere oylarınıza sunuyorum. Biz bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan görüş istiyoruz. Eğer ki ‘Hayır böyle bir komisyon kurulma hakkı yok’ ya da ‘Böyle bir denetim mekanizması yok’ denirse bu önerge geçersizdir. Ancak ‘Bu yaptığınız uygulama belirli kanunlara ve yönetmeliklere uygundur, komisyon oluşturulabilir, gerekli denetimler yapılabilir’ dendiği noktada komisyonların üyelerini seçeceğiz ve komisyonu çalıştıracağız. Elimde tuttuğum dosyada 2018-2017-2016-2015-2014 denetim raporları var. İsteyene bunu verebiliriz. Sayıştay zaten denetimde. Sürekli hem içten hem dıştan denetleniyor. Konuyu uzatmanın kimseye faydası yok!”

“REDDEDİLECEĞİNİ HİSSETTİM!”

CHP’li Seçer’in serzenişi bununla da kalmadı. Seçer, hafta içi gerçekleştirilen komisyon toplantısından geçen borçlanma yetkisini içeren teklifini de toplantı esnasında geri çekmesi şok yarattı. Seçer, “Ben bugün bir gündem maddesini gündemden çıkardım. Bu da belediye meclisinden belediye başkanı olarak talep ettiğim borçlanma yetkisiydi. Bu, daha önce tartışıldı, komisyonlarda görüşüldü, reddedildi. Gergin bir siyasi ortam vardı, ben getirdim. Burada oylatmadan tekrar komisyona sevk ettik. Bunlar önemli. Hep müzakereyle götürmeye çalışıyorum. Zorla, ayağını kaydırarak, oyun yaparak, ‘cambaza bak’ taktiğiyle değil, uzlaşalım, beraber yapalım. Benim demokrasi anlayışım bu. Ben istiyorum ki, herkesin içine sinsin. Dün de komisyonda bu talebimiz görüşüldü ve komisyonda kabul edildi. Bugün de meclise sunacaktım ama bazı endişelerim oldu, bu komisyon raporunun kabul edilip edilmemesi konusunda. Arkadaşlarımızla görüştük. Bizim, hangi partiden olursa olsun meclis üyeleriyle yaptığımız görüşmeleri vatandaştan gizleyecek halimiz yok. Ben bu borcu kendim için istemiyorum. Niye gizleyeceğim?” diye konuştu.

SEÇER’DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI SİNYALİ

Belediye başkanı olarak hizmet yapmak istediğini ve bunu herkesin de bildiğini vurgulayan Seçer, “Belediyenin rahat hareket etmesi lazım. Geçmiş dönemle ilgili bana soruluyor, ‘Bu borç nereden geldi?’ diye. Zaten bu borç var diye ben de borçlanma istiyorum, tekeri döndürmem lazım. Ama siyasetin de realiteleri var. Ben arkadaşlarımı anlayışla karşıladım ve o önergemi geri çektim. Ben, meclisin gerilmesini istemiyorum. Arkadaşlarımla aramda köprülerin yanmasını istemiyorum. Çünkü ilişkimiz zedelendiği zaman 5 yıl boyunca önemli sorunlar yaşayabiliriz. Ben belediye başkanıyım. Burada hoşgörülü, anlayışlı olması; yeri geldiği zaman ödün vermesi, bedel ödemesi gereken benim. O anlayışla da önergeyi geri çektim. Eğer önümüzdeki günlerde olağanüstü bir meclis toplantısı talebim olmazsa eylül ayının ikinci haftası görüşeceğiz ama öyle bir toplantı talebimiz olursa toplantı tarihi kamuoyuna duyurulacak ve olağanüstü toplantıda önemli gündem maddelerinde yine beraber olacağız” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

DENETİM YAPILDIĞINI BİLE BİLE MAHMUT TAT’IN KİŞİSEL HIRS KAYIĞINA BİNEN AK PARTİLİLER… SADECE MECLİSİ DEĞİL MERSİN’İ DE KİLİTLEDİNİZ! için 1 yorum

  1. tat bu bi hesabı var yoksa bu kadar uzatmaz.akçeli işler uzmanıdır kendileri.akçesiz işleri pek sevmez

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle