Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLETVEKİLLERİYLE ÜÇÜNCÜ KEZ BULUŞTU

admin | 14 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile başlayan “istişare toplantısının” üçüncüsünde Bahçeli ve MHP uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti milletvekilleri ile başlayan “istişare toplantısının” üçüncüsünü parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya, Ağrı, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Çankırı, Corum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye ve Trabzon illerinden milletvekilleri katıldı.

 

MİLLETVEKİLLERİNE “BAHÇELİ” TALİMATI

 

Toplantıda ilk sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Erdoğan’ın, yaklaşık 10 dakikalık konuşmasında, MHP ile yapılması planlanan seçim ittifakını, kongre çalışmalarını ve Meclis çalışmalarını değerlendirdiği öğrenildi.

 

ORTAK İTTİFAK KOMİSYONU KURULACAK

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anımsatan Erdoğan, milletvekillerine bundan sonra sürecin nasıl işleyeceği, çalışmaların nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgi verdi. Erdoğan’ın seçim ittifakı ile ilgili AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden oluşacak bir komisyon kurulacağı ve bu çalışmaların anayasada olduğu gibi yürütüleceğini anlattığı kaydedildi. Ancak takvimin nasıl işleyeceği konusunun ise daha sonra belirleneceğini söylediği bildirildi.

 

“MHP’Yİ SAKIN ÜZMEYİN”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP konusunda parti yönetimi ve milletvekillerini de uyararak, “MHP ve Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine ilişkin birlikte hareket etme ve bizi destekleyeceklerini açıkladılar. Biliyorsunuz Sayın Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdik. İttifak ile ilgili yasal düzenlemeyi iki parti birlikte yürütecek. Ancak bu süreçte MHP ile olan mutabakatı zedeleyecek beyanlardan kaçınmanızı istiyorum. Sayın Bahçeli de bu konuda çok dikkatli bir politika yürütüyor. Biz de bu politikaya uyalım. MHP’yi üzmeyelim” dediği öğrenildi.

 

İTTİFAKTAN TABAN MEMNUN

 

Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri özellikle İç Anadolu illerine mensup milletvekillerinin Erdoğan’a, MHP’nin başlattığı ittifak açıklamalarının sahalara olumlu yansıdığı bilgisini verdiği belirtildi. Erdoğan da, “Çok iyi, diğer bölgelere de yansır” şeklinde karşılık verdiği söylendi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle