Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İ MECLİS’TE ZOR GÜNLER BEKLİYOR!

admin | 12 Nisan 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İlçelerde önemli bir başarı yakalayan ancak Büyükşehir’i kaybeden Cumhur ittifakı ortakları AK Parti ve MHP’nin yakaladıkları meclis çoğunluğuyla yeni seçilen CHP’li Vahap Seçer’i “kendi isteklerine göre” yönlendirmek için harekete geçtikleri iddia edildi. Cumhur ittifakının bu doğrultudaki ilk hedefinin de komisyonlarda etkin üyelik olduğu kaydedildi.

Bu bağlamda da Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP yönetimlerinin yeni seçilen belediye meclis üyeleriyle görüşmelere başladıkları, CHP’li Seçer yönetiminin tek başına istediği gibi kararlar alamaması için seçimlerde olduğu gibi Meclis’te de ortak hareket edecekleri ileri sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti ve MHP 45, CHP 28, İYİ Parti 3, HDP 2 ve Demokrat Parti de 1 Meclis üyesi kazanmıştı. Bu tablonun ardından Cumhur ittifakının 45’e 34 üstünlük sağladığı oraya çıkıyor.

TOPAL ÖRDEK NE DEMEK?

Başkanlık sistemiyle yönetilen Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan ile Kongre’nin çoğunluğunun aynı partiden olmaması durumunda başkan için ‘topal ördek’ kavramı kullanılıyor. Topal ördek kavramı Amerikan siyasetinde görev süresinin sonuna gelen başkanlar için de kullanılan bir kavram. Zira ABD’de, yeni başkan seçildikten sonra ‘geçiş süreci’ adı altında eski başkan 3 ay daha göreve devam ediyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle