Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER HDP’DE ISRARLI: “POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIM!”

admin | 19 Nisan 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis’te Nisan ayı 1. oturumunda HDP’yi komisyon ve birliklere sokma çabası veren ama mecliste yeter çoğunluğu bulunmayan Vahap Seçer, en sonunda dayanamadı: “Ama uygulamalarımda mecliste grubu bulunmayanlara pozitif ayrımcılık yapacağım.”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Nisan Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında toplandı. İlk oturumda Meclis’te grubu bulunmayan diyerek özellikle HDP’yi komisyonlara sokma çabası reddedilen Seçer’in ikinci oturumda da bu kez birliklere HDP’lilere yerleştirme çabaları da sonuçsuz kaldı.

Bunun üzerine açıklama yapan Vahap Seçer, “Türkiye’de seçim mevzuatı yapılırken, ‘Temsilde adalet yönetimde istikrar’ çerçevesi adı altında yapılıyor ama görünen o ki ne temsilde adalet ne de meclisimizde göründüğü gibi demokrasi kültürü yoksa yönetimde istikrar sağlanamıyor. Biz önce bu kültürü değiştireceğiz.  Sizin temsil ettiğiniz siyasi partinin burada görüşlerini ya da size destek veren yurttaşların duygularını komisyonlarda temsil etme hakkının sağlanmadığını görüyorum. Daha önceki birleşimde olduğu gibi bugün de bir önerge ile bunu tekrar gündeme getirdim fakat kabul görmedi. Ama uygulamalarımda mecliste grubu bulunmayanlara pozitif ayrımcılık yapacağım. Tabi ki bunu belli kurallar çerçevesinde, inisiyatif kullanarak gerçekleştireceğiz ki sizler de temsil etme fırsatı bulun” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle