Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER HABERTÜRK’TE… “EN NİTELİKLİSİ BENDİM, BENİ ADAY YAPTILAR!”

admin | 15 Ocak 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer Habertürk’te Didem Aslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. İşte Seçer’in konuşmasından öne çıkanlar…

12 adayımız vardı. Hepsi değerli insanlar. Tabiri caizse süper lig takımının kadrosu gibiydi. Önseçim yapılabilirdi. Sayın genel başkanın ve yetkili kurulların kararıdır. Partimiz Mersin için Merkez yoklaması yapmak istedi. Kendilerine göre gerekçeleri vardır. Tabi bu yöntemin belli araçları vardır. Anketlere bakıldı. Heyetler gönderildi. Örgütlere soruldu. STK’lara, Meslek odalarına soruldu. Hepsi değerlendirildi ve benim ismimde karar kılındı.  

Nitelik boyutuna baktılar, Mersin’in değişik renklerine baktılar. En iyi aday ben olduğum için de bende karar kıldılar.

Bundan sonra geçmişe yönelik tartışmalar bize fayda sağlamaz. Ben de bu partinin evladıyım. CHP’nin her görevinde bulundum. Sayın genel başkana ziyaretlerim çok sınırlı olmuştur. Genel başlıklarla meramımı anlatır, ayrılırım. 1,5 ay geçti üzerinden benim adaylığım açıklandı.

“CUMHUR İTTİFAKI OLSAYDI VAHAP SEÇER ÇATI ADAYI OLABİLİRDİ”

CHP’nin en güçlü olduğu illerden bir tanesi Mersin. Burada kendi adayıyla yürümek isteyecektir. Çatı aday İYİ Parti’den arkadaş olsun diye talep oldu. Sonuç itibarıyla onlar kendi yoluna, biz kendi yolumuza gittik. İttifak ya da işbirliği sağlanmış olsaydı Vahap Seçer, CHP-İYİ Parti işbirliğinin çatı adayı olabilirdi. Nihayetinde bir işbirliği söz konusu olmadı.

“SAYIN KOCAMAZ SEVDİĞİMİZ, SAYDIĞIMIZ BİR SİYASETÇİ”

Benim baştan beri arzu ettiğim konu CHP kendi adayıyla gitsin, sayın Burhanettin Kocamaz da kendi adaylığı olarak çıksın. Oranın siyasi konjonktörü olarak bunun daha uygun olduğunu düşündüm. Sayın Kocamaz saydığımız, sevdiğimiz bir siyasetçidir. Ben siyaseti kavga yapmak, her ortamda gerginlikten siyasi nema elde etme amacıyla hareket eden birisi değilim. Memleket meselelerine farklı gözlüklerle bakıyoruz.

“BAYRAK OLAYI PROVOKASYONDU ŞEHRİMİZDE KAVGA GÜRÜLTÜ OLMAZ”

Sanki Mersin’de kan gövdeyi götürüyor, herkes birbirine girmiş. Yok böyle bir şey. Orada çok farklı etnik yapılar, kültürler ve inanç grupları var. Bir bayrak yakma olayı vardı bu bir provokasyondu. Orada hemen farklı siyasi partiler biraraya geldi ve bunu aştılar. Bizim kentimizde kavga gürültü olmaz.

“UFAK-TEFEK GERGİNLİKLER OLABİLİR AMA BİZ BUNU ÖNLERİZ”

Türkiye’de sosyal barışın tehlikeye düşmesi, toplumsal gerginliğinin sonuçlarının ne derece ağır olacağını bilecek tecrübeliyiz. Toplumsal barış, huzur siyasi kariyerimden önce gelir. Görece olarak, küçük oranda birtakım gerginlikler olur ama biz bunları önleriz.

“İDEOLOJİK SAVAŞ İÇİN DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN GELİYORUM”

Ben bir partinin mensubuyum. Atatürkçüyüm, sosyal demokratım, çağdaşım, ilericiyim. Ben belediye başkanlığına ideolojik savaş için gelmiyorum, hizmet için geliyorum. Mersin’de insanlar yoksul, işsizlik Türkiye ortalamasının üstünde. İnsanların güvenlik endişesi var. Çok kozmopolit bir kent, göç alan bir kent. 400 bin oranda misafirimiz var. Doğu, Orta Anadolu, Karadeniz’den göç almışız. Kültürel olarak gettolar oluşmuş şehirde.

“ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN EMPATİ YAPMAK LAZIM”

Şu ya da bu sebeple yaşadığınız yerden ayrılıp başka yere göçüyorsunuz. Bu psikolojik travmadır. Suriyeliler ayrı bir konu. Ben genelde iç göçün ortaya çıkardığı psikolojik travmadan bahsediyorum. Suriyeliler barış ve huzur ortamı sağlandıktan sonra ülkelerine dönmek isterler tabii ki. Allah kimsenin başına vermesin, empati yapalım. Türkiye için hem toplumsal, hem ekonomik, hem de ekonomik bir sorun haline almıştır. 200 bin kayıtlı ve kayıt dışı Suriyeli var.

“BELEDİYE OLARAK BENİM İMKANLARIM KİFAYET ETMEZ”

Suriyeliler bizim işverenimize istihdam alanı oldu. Kayıt dışı olduğu için daha rahat iş bulabiliyor. Bu belediye olarak benim imkanlarım kifayet etmez. Merkezi yönetiminin alacağı kararlar önemli. Rusya, Amerika, Avrupa ülkelerinin neler planladığı, projeksiyonlarının içerisine neleri koyduğunu bilmek lazım.

“BEN HDP’Lİ SEÇMENE DAHA GÜVENLİ BİR MERSİN VAAD EDECEĞİM”

Onlara yönelik özel bir projeksiyonum yok. Ben kendi tabanımdan hangi yöntemle oy isteyeceksem HDP seçmeninden de aynı şekilde oy isteyeceğim. Onlara iş, aş, ekmek ve daha güvenli hissedecekleri Mersin vaad etmem lazım. Allah’ın yarattığı her canlı varlığın herkesin belediye başkanı olacağım.

“2018’DE PROJE MASASI KURDUK PROJELERİM VE TAKIMIM HAZIR”

Seçilir seçilmez birkaç gün kafamı dinleyeceğim. Projelerim ve takımım hazır. 2018’in Ocak ayı başında proje masası oluşturdum. Sokakta yaptığım çalışmalarda toplumsal talep ne, sorunları ne, isyanları ne hepsini not aldım. Akademisyenler var, eski belediye başkanı arkadaşımız, eski bürokrat arkadaşlarımız var.

“ESKİ YÖNETİMİNİN TOPLU TAŞIMA VE METROSUNU REVİZE EDECEĞİM”

Toplu taşıma ve metro sistemine karar verildi. Bu sadece belediyenin kararı değildi. Merkezi hükümetle koordineli yapıldı. Bu pahalı ama kabul gören bir sistem. Bu projeyi revize ederek kaldığı yerden devam ettireceğim. Bunların kaynağını bulacağız. Bunları aşmanın yollarını da bulacağız.

“ŞEHRİMİN DERTLERİNİ SAYIN CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞECEĞİM”

Ben kavga etmek için belediye başkanı olmuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı hangi görüşte olursa olsun, şehrimin menfaatleri açısından elbette gidip, anlatacağım. Seçilmeden önce ziyaret gibi bir düşüncem yok. Kentim için elbette ki sayın Cumhurbaşkanıyla görüşeceğim.

“MERSİN’E YATIRIM YAPACAK YABANCIYI HAVAALANINDA KARŞILARIZ”

Ben bir iş insanıyım. Bir yandan siyasetle diğer yandan da iş hayatında bir hikayem var. Ben Mersin’i yatırım üssü yapacağım diyorum. Bir belediye başkanı olarak bunu yapmak istiyorsanız dünyanın her tarafından yatırımcıyı buraya getirebilirsiniz. Havaalanında yatırımcıyı karşılarsınız. Bürokrasiyi engel olmaktan çıkarırsınız.

“MERSİN İDMAN YURDU’NA BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ”

Benim döneminde yoğun AVM olmayacak. Böyle bir ittifak olsa biz kamuoyuyla paylaşırız. İttifak utanılacak bir şey değil. Böyle bir ittifakımız olursa kamuoyuyla paylaşırız. Mersin İdman Yurdu bir marka. Son dönemde geldiği noktada içler acısı. Benim daha çok amatör spor kulüplere yönelik projelerim var. Mersin İdman Yurdu’na spesfik olarak bakmak lazım. Ben belediyenin kasasını, vatandaşın parasını harcamaktan ziyade, onlara balık ikram etmekten ziyade balık tutmayı öğreteceğiz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle