Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BOZDOĞAN’DAN MHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE YASAYI YOK SAYARAK KIYAK!

admin | 11 Mart 2022 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP’li Tarsus Belediye Meclis Üyesi Nükhet Koç tarafından vatandaşa dağıtılmak şartıyla bağışlanan narenciye paketlerinin MHP’li Meclis üyesi reklamıyla Tarsus Belediye Halk Market aracılığıyla dağıtılması Tarsus’ta şok yarattı. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan talimatıyla dağıtılan bu şartlı bağışın, 5393 Sayılı Belediye Kanununa aykırı olduğu iddia edildi.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın “tek başına” son aldığı kararın Belediye Kanununa aykırı olduğu iddiası Tarsus gündeminde şok yarattı.

MHP’li Meclis Üyesi Nükhet Koç’un şartlı bağışladığı narenciye Belediye Halk Market aracılığıyla vatandaşa dağıtılmış, paketlerin içerisine de Nükhet Koç’un bağışladığına ilişkin reklam kartları konmuştu.

Bu şartlı bağışın Belediye eliyle dağıtılması için karar veren CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın 5393 Sayılı Belediye Kanununa muhalefet ettiği iddiası ise Tarsus’u karıştırdı.

KANUN NE DİYOR?

Belediyelerin görev ve yetkileri 5393 sayılı Belediye Kanunu’nda düzenlendiği gibi bağış alma ve sosyal yardım yapma yetkisine ilişkin düzenlemeler de söz konusu kanunda yer alıyor. Yapılan bağışın şartlı veya şartsız şekline ve prosedürlerine de söz konusu kanunda yer verildi. Kanuna göre şartsız bağışları kabul etmek belediye başkanının yetkisinde iken şartlı bağışları kabul etmek belediye meclisinin yetkisinde bulunuyor.

BOZDOĞAN HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILACAK MI?

Vatandaşa dağıtılmak üzere Belediye Halk Marketi aracılığıyla şartı sürülen bağışın dağıtım kararının Başkan Bozdoğan tarafından değil, Meclis onayıyla verilmesi şartı kanuna bağlanmışken, reklam kartlarıyla birlikte MHP’li Meclis üyesinin şartlı bağışını Meclise getirmeden uygulatan CHP’li Bozdoğan hakkında Belediye Kanununa muhalefetten inceleme başlatılıp, başlatılmayacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’Lİ BOZDOĞAN’DAN MHP’Lİ MECLİS ÜYESİNE YASAYI YOK SAYARAK KIYAK! için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle