Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ATICI, TARSUS SEL MAĞDURLARI İÇİN ÖNERGE VERDİ

admin | 06 Ocak 2018 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’i etkisi altına alan sağanak yağıştan en çok etkilenen bölge olan Tarsus’un 6 köyündeki sera üreticisine yardım yapılıp, yapılmayacağını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

3 Ocak Çarşamba günü başlayıp, 5 Ocak Cuma gününe kadar devam eden şiddetli yağmur sel felaketine yol açmış, Mersin’in Tarsus İlçesi’ne bağlı Kelahmet, Akarsu, Çayboyu, Ağzı Delik, Baharlı ve Çatalca köylerini olumsuz yönde etkilemişti. Köylerde binlerce dönüm arazide bulunan ve çeşitli sebzelerin ekiminin yapıldığı seraların tamamı metrekareye düşen yaklaşık 120 kilogram yağmurla suyun altında kalmıştı.

 

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sel afetinden zarar gören üreticilere Hükümet kanadından bir destek verilip, verilmeyeceğini Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

 

İki ay önce aynı bölgede benzer bir afet daha yaşandığını hatırlatan Atıcı, “Bu bölgelerde çiftçilik yapan vatandaşlarımız, bu iki afet ile birlikte büyük bir maddi zarara uğramışlardır. Ülke ekonomisine önemli katkı yapan çiftçilerimizin banka borçları da bu afetler sonrasında büyük bir çıkmaza girmiştir” dedi.

 

CHP’Lİ ATICI’NIN CEVAP BEKLEDİĞİ SORULAR

 

  1. Mersin’in zarar gören bu ilçe ve köylerini afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz?

 

  1. Sel felaketi nedeniyle maddi zarara uğramış olan başta çiftçilerimiz olmak üzere mağdur vatandaşlarımıza doğrudan maddi yardım yapmayı düşünüyor musunuz?

 

  1. Sel felaketinden zarar gören Mersinli çiftçilerimizin devletin herhangi bir kurumuna olan borçlarını faizsiz olarak ertelemeyi veya silmeyi düşünüyor musunuz?

 

  1. Doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde yaraların hızlıca sarılmasını sağlamak üzere Mersin’e yapılacak olan yatırımları arttırmayı düşünüyor musunuz?
Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle