Hoşgeldiniz  

CHP’DE KONGRE HESAPLARI BAŞLADI… HANGİ İLÇEDE KAÇ DELEGE VAR?

admin | 31 Aralık 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Örgütü 12 Ocak’ta gerçekleştirilecek il kongresine kilitlendi. 2 adayın canhıraş çalıştığı kongre öncesinde, mevcut il başkanının adaylık konusunda kararsızlığı CHP’de delege hesaplarını bir adım daha öne çıkarmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü, 12 gün sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılım sağlayacağı il kongresine kilitlendi. Toplam 13 ilçeden seçilen delegelerinin oy kullanacağı kongrede, doğal delegelerin oluşturduğu ve hatırı sayılır sayıdaki grubun da oyu daha da önem kazandı.

 

Adil Aktay ve Serhat Servet Dövenci’nin adaylık için çalıştığı kongreden hemen önce, 2 Ocak’ta Dövenci, 3 Ocak’ta da Adil Aktay’ın adaylıklarını açıklayacakları biliniyor. Mevcut il başkanı Abdullah Özyiğit’in ise adaylık konusunda kararsızlığı sürüyor.

 

Adaylardan önce ilçe başkanları kongrede kimleri destekleyeceklerini açıklamaya başladılar. Tarsus, Toroslar, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut ve Çamlıyayla ilçe başkanları geçtiğimiz gün il binasında gerçekleştirdikleri basın toplantısında Adil Aktay lehine oy kullanacaklarını ifade ettiler. Serhat Servet Dövenci de adaylık açıklamasını 6 ilçe başkanıyla yapacağını duyurdu.

 

HANGİ İLÇEDE, KAÇ DELEGE VAR?

 

TARSUS 105

TOROSLAR 70

ERDEMLİ 21

SİLİFKE 51

MUT 17

ÇAMLIYAYLA 5

GÜLNAR 10

AKDENİZ 79

YENİŞEHİR 119

MEZİTLİ 86

ANAMUR 23

BOZYAZI 6

AYDINCIK 5 (Kongrede Oy kullanamayacak)

 

İlçe delegelerinin dışında doğal delegeler de büyük önem taşıyor. Milletvekilleri, disiplin ve yönetim kurulu üyelerinin oluşturduğu “doğal delegelerin” sayısının da 37 olduğu bildirildi. Bu yüzden parti içerisinde doğal delegeler, 14. ilçe olarak değerlendiriliyor.

 

İLÇE BAŞKANLARI AÇIKLADI AMA…

 

İlçe Başkanları adaylarını açıklasa da CHP içerisinde hiçbir zaman bütüncül hareket edilmediği biliniyor. İlçe başkanlarının listesinde yer alan delegelerin tamamının ilçe başkanıyla aynı yönde oy vermediği bilinirken, ilçe başkanlarının “Şu adayı destekliyoruz” açıklaması da tam hesap yapan adayları rahatlatmıyor. Bu yüzden adaylar ilçelerde ilçe başkanlarının “kaç fire” vereceğini daha çok hesaplamayı uygun buluyorlar. Çünkü ilçelerde başkanlık için mücadele veren ilçe başkanları bazı gruplarla ittifak yaparak, kongrelerini gerçekleştirmiş olduğundan, bu gruplar da il delegeliği avantajını ilçe başkanlarından ziyade kendi lehlerine kullanmayı tercih ediyorlar.

 

SÜREÇ YAKLAŞTIKÇA SAF DEĞİŞTİRENLER DE CABASI…

 

Kongreye 12 gün kala liste pazarlıkları da delegeler için büyük önem taşıyor. İl yönetimine ve özellikle büyük kurultay delegeliğine yazılan isimler, kongre sonucu hakkında daha gerçekçi hesaplara yol açıyor. Adayların listelerinde yer alan isimler, etkili oldukları delegeleri de yönlendirerek il başkanlığı için etkin olmak istiyor.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle