Hoşgeldiniz  

CHP PM TOPLANDI: “İTTİFAK KAPISINI AÇIK TUTALIM!”

admin | 15 Eylül 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Parti Meclisi’nin, yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere yaptığı toplantıda, AK Parti’nin sağdan ziyade sol söylemlerle başarı yakaladığı vurgulandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleşen toplantı, yaklaşık 6 saat sürdü.

 

Toplantıda, belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceği ve yerel seçime giden süreçte nasıl bir yol izleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

PM Üyesi Erdal Aksünger, belediye başkanlarının belirlenmesinde üç büyük şehirde ön seçim yapılmasını isteyerek, aktif-pasif üye tartışmasının ön seçimi engellememesi gerektiğini söyledi.

 

“CHP İTTİFAK KAPISINI AÇIK TUTMALI”

 

Aksünger, genel merkez tarafından yapılacak aday belirlemelerinin geniş katılımlı olmasının önemine işaret etti.

 

Yerel seçimlerde ittifak kapısının açık olması gerektiğini vurgulayan Aksünger, mevcut iktidara karşı olan seçmenlerin rencide edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Aksünger, yerel seçimde CHP’nin mutlak başarıyı elde etmesi gerektiğini vurgulayarak, Kılıçdaroğlu’ndan partiyi toparlamasını, güveni yeniden tesis etmesini istedi.

 

Toplantıda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel yönetimlerle ilgili bir sunum yaptı. 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde yapılacak olası ittifaklar da masaya yatırıldı. İttifak yapılması durumunda, il ve ilçelerde alınması muhtemel sonuçlar ele alındı. AK Parti ve MHP’nin ittifak yapması halinde CHP’nin kaybedeceği yerler tespit edildi.

 

“AK PARTİ SOL SÖYLEMLE KAZANDI”

 

Seçimlerde kullanılacak dilin de ele alındığı toplantıda, parti yönetiminden bazı isimlerin “sağın dilini kullanmalıyız” önerisi tartışıldı. Zeki Kılıçaslan ise bu öneriye karşı çıkarak, AK Parti’nin sol söylemlerle kazandığını, CHP’nin de “sol söylemleri” kullanarak başarıyı yakalayabileceğini söylediği aktarıldı.

 

Aday profilleri konusunda da görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, yerel seçim strateji belgesi üzerinde çalışılmaya devam edilmesi kararlaştırıldı.

 

Strateji belgesine son hali verildikten sonra tekrar toplanacak PM’de karara bağlanacağı bildirildi.

 

“HER YERDE AYNI YÖNTEMLE ADAY BELİRLENEMEZ!”

 

Toplantıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuştu. CHP Lideri’nin, “Adayın seçimi kazandığını ankette görmem lazım İstanbul’u kaybetme lüksümüz yok mutlaka kazanacağız” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu yerel seçimde ittifak tartışmaları için, “İttifak CHP’nin değil AK Parti ve MHP’nin sorunu. Yapılan tüm anketlerde AK Parti İstanbul’da ittifak yapmaması durumunda kaybediyor bu noktada bizim adayımız önemli” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kılıçdaroğlu’nun, “Terör örgütleriyle adımızın bir cümlede kullanma girişimi bizi aday belirleme sürecinde baskıya alma çabası” dediği öğrenildi.

 

CHP Lideri, “Parti içi tartışma ya da seçmen küskünlüğü gibi söylemler iktidarın hesabı, bu psikolojiden önce örgütü sonra seçmeni çıkarmak bizim görevimiz” dedi

 

CHP aday belirleme için ön seçim, merkezi yoklaması, anket, eğilim yoklaması yöntemleri üzerinde duruluyor. Kılıçdaroğlu, “Her yerde aynı yöntem olmaz 4 yöntemin 1-2’sini belki 3’ünü kullanabiliriz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle