Hoşgeldiniz  

“ÇAY MAHALLESİ MAALESEF TERÖRLE ANILIYOR” HDP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BUNU DEDİĞİMİZ İÇİN SANSASYONEL’İ KINIYORMUŞ! BUYRUN AKDENİZ’DE ZAMANINDA NELER TARTIŞILMIŞ

admin | 15 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. Oturumuna Sansasyonel Haber’in HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’nin Çay Mahallesindeki kentsel dönüşümü eleştiren açıklamasının eleştirildiği haber damga vurdu. Çay Mahallesi’nin terörle bağlantılı gösterdiği gerekçesiyle Sansasyonel Haber’i kınayan HDP’li Meclis üyesi Özgür Çağlar’a Sansasyonel’in cevabı, kendi meclisindeki 2021 Mart ayı meclisinde yaşanan tartışmalarda kullanılan ifadeler oldu.

Akdeniz Belediuye Meclisinde söz alan HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar, Sansasyonel Haber’in “HDP’NİN AKDENİZ’DEKİ KALESİ YIKILIYOR… HDP PERVASIZCA SALDIRIYA BAŞLADI!” başlıklı haberinde Çay Mahallesi için kullanılan “Adı terörle anılan” ifadesinden rahatsız olduğunu belirterek, Sansasyonel Haber’i kınadı.

ÇAĞLAR RAHATSIZ OLMUŞ, GÜLTAK’I DA ZORLA YANINA ÇEKMEYE ÇALIŞTI!

HDP’li Çağlar, “Buradan ismini vermek istemiyorum, bir internet sitesinde Çay Mahallesi ile ilgili bu ifade kullanıldı. Çay Mahallesini terörle özdeşlemesi bizi rahatsız etti. Buradan kınıyoruz” dedi. Çağlar bununla da yetinmedi, AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ı bu haberden sorumlu tuttu ve “Bu haberden habersiz olduğuna inanmıyorum. Eğer haberiniz yoksa siz de bu ifadeleri kınayın” diyerek kendisine Gültak’ı taraftar yapmaya çalıştı.

HDP’Lİ BEDRİYE KUŞ’TAN SANSASYONEL’E KURU İFTİRA! İSPATLAMAYAN MÜFTERİ OLSUN MU?

Bir diğer HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un da hızını alamayarak Sansasyonel Haber’in “Gültak propagandası yapıyor” iddiası da meclis salonunda gülüşmeler neden oldu.

Gültak, HDP’li Kuş’un bu mesnetsiz iddiasına “Herkes bir şey yazıyor. Benim gazeteci oğlum yok, kızım yok hatta bir akrabam yok. Gazetecinin kalemini mi kırayım? Bizi eleştiren gazeteler de var, övenler de var. Biz gazetecinin kalemine karışmıyoruz. Karışanlardan değiliz biz. Gazeteleri basıp yumurta atanlar var, boya atanlar var, gazeteci dövenler var. Biz onlardan değiliz. Bu konuları açarsanız zararlı çıkarsınız. Bir kez daha söyleyeyim bu haberle de bu yayın organıyla da ilgim yok” cevabını verdi.

MART 2021’DE ÇAY MAHALLESİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE HDP VE AK PARTİ SERT TARTIŞMIŞTI

Bu tartışmaların ardından gözler bir kez daha Çay Mahallesi’ne çevrildi. 2021 yılında Mart ayı meclis oturumunda Çay Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmak isteyen AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ağır eleştirilerde bulunarak, kentsel dönüşümü engellemek isteyen HDP’lilere AK Partili meclis üyeleri ve Mustafa Gültak tepki göstermişti.

Hatta HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, kentsel dönüşümü AK Parti’nin insansızlaştırma projesi olduğunu öne sürmüş ve buna karşı olduklarını açık açık söylemişti.

Buna cevap veren AK Partili Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu Öner, Çay Mahallesinden insanların kaçtığını bunun da HDP’nin ve terör örgütünün tutumu nedeniyle olduğunu söylemişti. Başkan Mustafa Gültak da terör örgütü baskısı nedeniyle kentsel dönüşüme karşı çıkılıyor algısı yaratıldığına dikkat çekmişti.

HDP’NİN OY DEPOSUNDA NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜME HDP KARŞI ÇIKIYOR?

Mersin’de HDP’nin en çok oy aldığı bölgelerden olan Çay Mahallesi, Emniyet tarafından gerçekleştirilen terör operasyonlarıyla bilinmesinin yanı sıra, Mersin genelinde bazı terör unsurlarının yuvalandığı yer olarak sıkıntılı bir isme sahip olmuştu. Bu imajın düzeltilmesi için TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüme de başta HDP’liler büyük tepki göstermişti.

İŞTE O MECLİSTEN GÖRÜNTÜLER? KİM, NE DEMİŞTİ?

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

“ÇAY MAHALLESİ MAALESEF TERÖRLE ANILIYOR” HDP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BUNU DEDİĞİMİZ İÇİN SANSASYONEL’İ KINIYORMUŞ! BUYRUN AKDENİZ’DE ZAMANINDA NELER TARTIŞILMIŞ için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle