Hoşgeldiniz  

BİR DÖNEME VEDA… TSG STADI SÖKÜMÜ BAŞLADI!

admin | 15 Ağustos 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e yapılan yeni stadın ardından kullanılmayan Tevfik Sırrı Gür Stadı, TOKİ’ye devredilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ’den alınan TSG Stadı’nın, Millet Bahçesi projesi için sökümünün başladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanılmayan eski stat alanlarının “Millet Bahçesi” olacağını açıklamasından sonra 50 bin 926 metrekarelik Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın alanının “Millet Bahçesi” yapılmak için çalışmalara başlanıldığı kaydedildi.

 

TSG’de ilk olarak stat ışıklandırmalarının sökümüne başlandı.

 

Millet Bahçeleri projesiyle ilgili açıklama yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Şehirlerimizde yatay mimari ile projelerinin inşa edilmesinden sonra başlayan bu yeni süreç; şehre dair yeni bir bakış açısı getirmiştir. Millet Bahçeleri projeleri Türkiye’de şehircilik anlayışında yeni bir süreç başlatacak. Artık şehri sadece binalar olarak değil, sosyal donatı alanları, yeşil alanları, tüm ihtiyaçlara yanıt veren, mahalle fikri etrafında sosyal ve kültürel gelişime zemin hazırlayan ve merkezinde bina değil, insan olan bir bakış açısı getirmiştir” diye konuştu.

 

Şehre dair gelen bu yeni bakış açışıyla planlama ve tasarım süreçlerinde tarihi ve kültürel mirasını gözeten, yöresel ve yatay mimari esas alan projelerin inşa edileceğini söyleyen Turan, böylelikle şehirlerin daha yaşanabilir bir niteliğe kavuşacağını belirtti.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle