Hoşgeldiniz  

AZ DAHA EVDE KALMAK İÇİN DİREN MERSİN! İL BAZINDA NORMALLEŞME GELİYOR…

admin | 27 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da koronavirüs tedbirleri de masaya yatırıldı. Buna göre normalleşme, iller bazında ve meslek gruplarına göre kademeli hayata geçirilecek. Normalleşmede illerdeki vaka sayılarının seyri dikkate alınacak. İlk olarak dokuma, tarım, sanayi ve turizm alanlarında üretim başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurallara uyulması durumunda ramazan bayramından sonra normalleşmenin başlayacağına ilişkin açıklamasının ardından bunun nasıl gerçekleşeceğine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferansla gerçekleştirilen AK Parti MYK’da koronavirüs tedbirleri de masaya yatırıldı.

VAKA SAYILARI BAZ ALINACAK

Edinilen bilgiye göre normalleşme, iller bazında ve meslek gruplarına göre kademeli olarak hayata geçirilecek. Normalleşmede illerdeki vaka sayılarının seyri normalleşme dikkate alınacak. Bu nedenle normalleşme her ildeki duruma göre farklılık gösterebilecek.

İLK BU SEKTÖRLER

Normalleşmede illerde nasıl bir yol izleneceği bu şekilde ortaya çıkarken, sektörlere yönelik atılacak adımlara ilişkin de ilk sinyaller geldi. İlk olarak dokuma, tarım, sanayi ve turizm alanlarında üretim, hizmet dolayısıyla hayat normale döndürülecek.

SOSYAL MESAFEYE DEVAM

Normalleşme sürecinde vatandaşın sıklıkla kullandığı restoranlarda, bankalarda, pazar yerlerinde, marketlerde sosyal mesafe kuralına uyulmaya ve maske takılmaya devam edilecek. Restoranlarda masalar belli aralıklarla koyulacak. Bu işletmelere belli sayıda müşteri alınacak. Yine marketlere belli sayıda müşteri alınmaya devam edilecek, alışveriş esnasında maske takma zorunluluğu sürecek.

OKULLAR ZAMANA BAĞLI

Bankalarda ise belli sayıda müşteri içeri alınacak. Yine müşterilerin oturma düzeni sosyal mesafe düzenine uygun olarak yeniden düzenlenecek. Bankalara girişlerde maske takma zorunluluğu devam edecek. Oteller asgari düzeyde müşteri ile hizmet verecek. Okulların ne zaman açılacağına son verilere dayanarak karar verilecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle