Hoşgeldiniz  

ASLAN AŞUT, SURİYE’DE YPG’YE ABD DESTEĞİNİ SORMAMIŞ DA MERSİN’E ABD NE YATIRIM YAPABİLİRİ KONUŞMUŞ…

admin | 31 Ocak 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ABD’nin Adana konsolosu Linda Stuart Specht, Güney ve Güneydoğu illerinde mülki amirlerden randevu koparamayınca devreye Ankara Büyükelçiliği girdi. ABD Ankara Büyükelçiliği Müsteaşr Yardımcısı, Adana Konsolu Linda Specht’in ekibiyle MTSO’yu ziyaret etti.

Türkiye ile ABD arasında vize krizi ve Kudüs kararıyla birlikte üst düzeyde gerilen ilişkiler, ABD’nin Suriye’de YPG’li teröristlere açıktan silah ve mühimmat yardımı yapmasıyla iyice ısınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın yankıları Dünya genelinde sürerken,  ABD Ankara Büyükelçiliği Ekonomiden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mary Elizabath Madden, Adana Konsolosluğu Sorumluları Kara Babrowki ile Cengiz Yapıcı Mersin’e gelerek bir dizi temaslarda bulunması dikkat çekti. ABD’li heyet ilk olarak MTSO’yu ziyaret etti.

 

ABD heyeti ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, “Amerikalı konuklarımızla ilk olarak toplumun ve iş dünyasının ABD’nin siyasi tutumuna yönelik olumsuz algısını paylaştık. Ardından kentimizin ekonomik durumunu anlatarak karşılıklı yatırım olanaklarını görüştük” diyerek görüşme içeriği ile ilgili üstü kapalı konuştu.

 

ABD Adana Konsolosluğu tarafından gerçekleştirilen bölge ziyaretlerinin bu sefer ABD Ankara Büyükelçiliği nezdinde gerçekleştirilmesi merak uyandırdı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu ziyaretleri sırasında büyük tepki toplayan ABD’nin Adana konsolosu Linda Stuart Specht’in Mersin ziyaretinde yer almaması dikkat çekti. Specht son olarak Diyarbakır’da belediye başkanları ve kaymakamlardan randevu talep etmiş ancak, olumlu yanıt alamamıştı. ABD’li konsolos da Diyarbakır’da bazı siyasi parti ve dernekleri ziyaret ettikten sonra kentten ayrılmıştı.

 

ABD’nin Adana konsolosu Linda Stuart Specht Türkiye’den önce Irak, Afganistan, Kamerun, Papua Yeni Gine, Surinam ve Vietnam’da görev yapmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle