Hoşgeldiniz  

ALİ MAHİR’İN sansasyonelhaber.net’le İLGİLİ İDDİALARI KOVUŞTURMAYA BİLE GEREK DUYULMADI

admin | 22 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

3 dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Macit Özcan hakkında rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, organize suç örgütü kurma vb. suçlardan açılan davada sanık konumundaki Macit Özcan’ın avukatlığını yapan ve CHP Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı olan Ali Mahir Başarır’ın Mersin’in en güvenilir haber portalına isnat ettiği suçları inceleyen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararıyla reddetti.

İstanbul’da avukatlık yapan Tarsuslu Ali Mahir Başarır’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sansasyonelhaber.net’le ilgili iddialarına ilişkin suç duyurusu, savcılık incelemesinin ardından karara bağlandı. Başarır’ın iddialarını değerlendiren Başsavcılık, kovuşturmaya yer olmadığına hükmetti.

 

Başsavcılık gerekçe olarak, “Soruşturmaya konu olan haberlerde yer alıp, genel kabule doğrudan hakaret ve iftira niteliği taşımayan, benzerlerine daha önce başka basın organlarında yer verilip tanınmış kişiler hakkındaki iddiaları kamuoyunun tartışmasına açan ifadelerin anayasayla teminat altına alınan özgürlüklerin yine anayasayla çizilen sınırları kapsamında vücut bulup basın özgürlüğü açısından yukarda belirtilen dengeyi içerdiği” sunulmasıyla kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

 

ALİ MAHİR BAŞARIR’IN SİYASİ İSTİKBALİ ZEDELENİYORMUŞ!

 

Sansasyonel Haber İnternet Portalı’nda Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu’nun iddiaları yayınlanmış, burada yer alan iddiaları da yayınlayan sansasyonelhaber.net İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez hakkında da Başarır, “Siyasi istikbalini engellemeye çalıştığı, hakaret ettiği ve iftira attığı” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunmuştu.

 

BİZ SENİ SİYASETÇİ DEĞİL, ÖZCAN’IN AVUKATI OLARAK MUHATAP ALDIK

 

Başarır’ın iddialarına yanıt verdiği savunmasında da Sönmez, “Ali Mahir Başarır, kendisinin de belirttiği üzere Avukatlık mesleğini icra etmektedir. Yine kendi beyanlarından da anlaşılacağı üzere 3 dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Macit Özcan hakkında rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, organize suç örgütü kurma vb. suçlardan açılan davada sanık konumundaki Macit Özcan’ın avukatıdır. Başarır davayla ve Müvekkili Macit Özcan’la alakalı basın toplantıları düzenleyerek duruşma salonları dışında da Özcan’ı her platformda savunmayı sürdürmüş, bu sebeple Başarır’ın müvekkiline “ulaşılamadığından” her sorunun muhatabı olmayı kendisi kamuoyu önünde açık bir şekilde üstlenmiştir. Öyle ki, Ali Mahir Başarır kendi kişisel sosyal medya hesabı üzerinden defalarca müvekkili Macit Özcan aleyhinde ortaya atılan iddiaları ve görüşleri bile “kendi üslubuyla” ve kendisini de ortaya atarak cansiperane şekilde savunduğu tüm Mersin kamuoyunca bilinmekte ve takip edilmektedir. Yine Ali Mahir Başarır şikayet dilekçesinde Tarsus Belediye Başkan adayı olduğunu vurgulamaktadır. Şikayete konu olan haberlerimiz Başarır’ın siyasi hayatıyla ve istikbali ile ilgili haberler değildir. Yüce makamınız şikayete konu olan haberleri incelediğinde tamamen Başarır’ın sanık müvekkili olmasından mütevellit olarak haberlerde konu edildiği anlaşılacaktır” ifadelerine yer vermişti.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle