Hoşgeldiniz  

ALANYA’DA “MERSİN GİBİ OLAMADIK” TEPKİSİ

admin | 10 Mayıs 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Alanya’da günlük olarak yayın yapan Gerçek Alanya Gazetesi’nde manşetinde Mersin vardı. Gerçek Alanya Gazetesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Engelsiz Kent projesini örnek göstererek, Antalya ve Alanya yerel yönetimlerini eleştirdi.

 

İŞTE GERÇEK ALANYA GAZETESİ’NDE ÇIKAN MERSİN HABERİ

 

Türkiye’de ‘Turizmin Başkenti’ olarak anılan Antalya ve Alanya’daki yetkililer, engelsiz turizm konusundaki söylemlerine devam ederken, turizm sektöründe çok gerilerde kalan Mersin, Dünya Engelliler Birliği tarafından ‘Engelsiz Turizm Kenti’ ilan edildi.

 

İLK OLMAYI MERSİN BAŞARDI

 

Antalya ve Alanya’da, turizmin çeşitlendirilmesi adı altında ‘Engelsiz Kent’ sloganı sık sık dillendirilse de, ders niteliğindeki haber Mersin’den geldi. Turizm kapasitesi anlamında Antalya’nın ve Alanya’nın yanına yaklaşamayacak durumda olan Mersin, Dünya’nın 3’ncü Türkiye’nin ise ilk Engelsiz (Erişilebilir) Turizm Belgesi’ni alıyor.

 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ONAYLI

 

Dünya Engelliler Birliği tarafından 12 Mayıs’ta Mersin’de yapılacak olan Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi Global Konferansı’nda Mersin’in ‘Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ ilan edilmesi bekleniyor. Ardından 10-16 Haziran tarihleri arasında New York’ta Birleşmiş Milletler’in alt toplantısında Mersin, yine tüm dünyaya Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak ilan edilecek ve İtalya ve İspanya’dan sonra dünyada üçüncü, Türkiye’de ise Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan edilen ilk kent olacak

 

2 YILDA YAPTILAR

 

Alanya’da 2006 yılında başlayan engelsiz kent hareketi, yaklaşık 12 yıldır devam ederken, Mersin’in iki yılda ulaştığı seviyeye çıkamadı. 2015 yılından bu yana Dünya Engelliler Birliği ile erişilebilirlik çalışmaları yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, yönetmelik kapsamında otellerin erişilebilir hale getirilmesinin yanı sıra, Türkiye’den ve yurt dışından engellilerin de Mersin’e gelerek tatillerini burada geçirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Dünya Engelliler Birliği’nin Mersin’i Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan etmesi ile birlikte kentte engelli bireyler için alternatif turizm alanları hizmete sunulmuş olacak. Bu sayede Mersin, üç yıl gibi kısa bir zaman içerisinde herkes için erişilebilir bir turizm cenneti olarak nitelendirilecek.

 

ERİŞİLEBİLİR KENT KARTI ALACAK

 

Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Engelliler Birliği arasında yürütülen proje sonucunda erişilebilir kent belgesinin alınması ile birlikte, Mersin sadece yaz sezonunda değil, 365 gün engelli turist ağırlayabilecek ve bu sayede kent ekonomisine büyük katkılar sunulacak. Dünya Engelliler Birliği, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından engelsiz oteller projesi kapsamında erişilebilir olarak belgelendirilen otellerde de incelemelerde bulunacak. Otellerin de belgelerini almaları durumunda uluslararası standarda sahip erişilebilir otel olacaklar.

 

85 ÜLKEDEN 400 ÇATI KURULUŞ MERSİN’E GELİYOR

 

Dünya Engelliler Birliği ile ortak proje yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu proje kapsamında 11-12-13 Mayıs’ta Mersin’de büyük organizasyonlara imza atacak.

 

Yapılacak olan çalışmada, Dünya Engelliler Birliği’ni oluşturan 85 ülkeden 400 çatı kuruluşunun içerisinde yer alan 130 üst düzey yönetici, genel kurullarını yapmak üzere Mersin’de ağırlanacak. Dünya Engelliler Birliği 6. Genel Kurulu’nu, 11 Mayıs’ta Mersin’de yapacak ve genel kuruldan sonra 12 Mayıs tarihinde Amerika ve Avrupa’daki turizm kuruluşlarının katılacağı Erişilebilir Turizm Global Konferansı da Mersin’de yapılacak. Konferansın ardından 13 Mayıs tarihinde de Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Dünya Engelliler Birliği ile birlikte Erişilebilir Üniversite Kapsayıcı Eğitim Global Konferansı yapılacak.

 

Ayrıca Dünya Engelliler Birliği tarafından 10-16 Haziran tarihleri arasında New York’ta Birleşmiş Milletler ‘in bir alt toplantısında Mersin tüm dünyaya, Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak deklare edilecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle