Hoşgeldiniz  

MERSİNLİ MUHTARLARDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

admin | 24 Eylül 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in tüm ilçelerinden gelen mahalle muhtarları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Mezitli’den Gülnar’a, Gülnar’dan Akdeniz’e Toroslara kadar görev yapan muhtarlar ile sohbet eden ve onları tek tek dinleyen Başkan Kocamaz, muhtarlara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti.

 

“KİMSEYE UZAK DURMADIK, KİMSEYE DE BİR BAŞKASINDAN DAHA YAKIN DURMADIK”

 

Belediye Başkanlığı işini her zaman Allah rızası için yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz bugüne kadar bu işi Allah rızası için yaptık. Geçmiş Belediye Başkanlarını da az çok tanıdınız. Bizim yaptığımız aslında Belediye Başkanlığı’ndan ziyade hamallık. Biz bu milletin hamalıyız. Hiç kimseyi ayırt etmedik. Çünkü onu Allah yaratmış. İnsanın anne babasını tercih şansı yok, doğum yerini tercih şansı yok. Her zaman söylüyorum bunları. İnsanın inancı farklı olabilir, dünyaya bakışı farklı olabilir, bizimle aynı şeyleri düşünmeyebilir. Ama bizim bayrak, vatan, birlik ve beraberlik gibi ortak paydalarımız var. 25 yıldır hep bu anlayışla hareket ettik. Kimseye uzak durmadık, kimseye de bir başkasından daha yakın durmadık. Çünkü biz her zaman bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, bütünlüğünden yana tavır koyduk” dedi.

 

“CUMHURİYET TARİHİNDEN BU YANA YAPILAMAYAN BİRÇOK İŞ BU DÖNEMDE YAPILMIŞ”

 

Tarsus Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yapılamaz denileni yaptıklarını ve böylelikle kentin hiç görmediği hizmetlere kavuştuğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin geneline baktığımızda, özellikle kırsal için söylüyorum; Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılamayan birçok iş bu dönemde yapılmış. Eskiden Özel İdare döneminde 300-500 metre yol yapılsa bayram ediyordu insanlar ama şimdi 30 kilometre yapılsa bayram etmiyor. Çünkü hizmeti gördü artık ve hep daha fazlasını istiyor. Böyle bir ortamda 4 buçuk yıl sizlerle beraber insanlarımıza hizmet vermeye çalıştık. Allah herkese nasip etsin, Allah kimseyi de itibardan düşürmesin” şeklinde konuştu.

“BİZ BU MİLLETİN HİZMETKÂRIYIZ”

 

Mersinlilerin 30 Mart seçimleri öncesinde kendilerini tanımadıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “30 Mart’tan bu yana yapılan hizmetlerle bizi daha yakından tanıdılar ve sizin gibi gerçekten vatandaşlarımız bizi sahiplendi. Belki bugüne kadar vatandaşlarla direkt diyalog kurma imkânı olamamıştı. Biz bu milletin hizmetkârıyız. Normalde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin temsili bir görev olması lazım. Protokol görevi olması lazım. Avrupa’da hep böyle. Ama biz kendi içimizden gelen yapıyla, çocukluğumuzdan bu yana hep mücadele ile geçmiş ömrümüz. Bu işi de bir emanet olarak görüyoruz. Burada 1 milyon 800 bin insan yaşıyor ve bu insanların vebalini boynumuzda hissediyoruz. Boynumuzdaki ağırlık geçmiyor. Onun için de işimizi takip ediyoruz” diye belirtti.

 

“BİZ MERSİN’İN UFKUNU AÇTIK, MERSİN’İ DÜNYAYA AÇTIK”

 

2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri hizmetlerden söz eden Başkan Kocamaz, “Biz isteriz ki hiç sıkıntı olmasın, hiçbir vatandaşımız üzülmesin, hiç bir vatandaşımızın burnu kanamasın. Bu kent çok yoğun göç almış. Demografik yapısı karmaşık ve kozmopolit bir yapıda. Önemli olan da bu kozmopolit yapıda barışı, hoşgörüyü, kardeşliği tesis etmek. Yaptığınız hizmetlerden herkesin gönül rahatlığıyla faydalanabilmesini sağlayabilmek. Hayatta küçük düşünmedim, hep büyük düşündüm. Küçüğü herkes yapar. Mersin’in ufkunu açtık. Mersin’i dünyaya açtık. Mersin geçmişte hayal edilmeyen durumlara geldi” sözlerine yer verdi.

 

“OLMAYACAK İŞLERİ OLDURDUNUZ”

 

İshaklar Mahalle Muhtarı Adem Köroğlu, Gülnar gibi Mersin’in merkezine uzak ve hizmet konusunda unutulmuş bir ilçenin mahallesine hizmet verdiği için Başkan Kocamaz’a mahallesi ve şahsı adına teşekkür ederek,  “Olmayacak işleri oldurdunuz. Siz bir sosyete çocuğu olsaydınız Gülnar’ın en ücra, en kırsal mahallesi olan İshaklar Mahallesi’ne kadar hizmet getirmezdiniz. Siz içimizden birisiniz. Siz bizim canımız ciğerimizsiniz. Allah sizden razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Biz ilk defa vatandaş olarak bir Yörük çocuğunun Başkan olmasından dolayı gurur duyduk. Bu da sizin sayenizde oldu” dedi.

 

“SİZLER EKİP ARKADAŞLARINIZLA BİRLİKTE BİZE IŞIK OLDUNUZ”

 

Yassıbağ Mahalle Muhtarı Hilmi Harmanyeri ise “Sizler ekip arkadaşlarınızla birlikte bize ışık oldunuz. İçme suyu olmayan evlerimiz vardı. Yollarımız çok bozuktu. Şu ana kadar istediğimiz hizmetlerin tümünü aldım. Halkım ve şahsım adına teşekkürlerimiz sunarım. Allah sizden ve ekibinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

“BURHANETTİN BAŞKAN DİN, DİL, IRK, AYRIMI YAPMADAN HİZMET GETİREN BİR BAŞKANDIR”

 

Burhanettin Kocamaz’a Akdeniz ilçesine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Özgürlük Mahallesi Muhtarı Ömer Ergüven, “Sizin talimatınızla Çay-Çilek’ten Toros Devlet Hastanesi’ne yeni otobüs hattı açıldı. Bunun için minnettarız, teşekkür ediyoruz. Biz seninle varız. Partiler muhtarlara sormadan Belediye Başkanı adayı belirlemesinler. Burhanettin Başkan din, dil, ırk, ayrımı yapmadan hizmet getiren bir Başkandır” diye belirtti.

 

Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay ise, “Benim mahallemde Mardinli, Diyarbakırlı, Adıyamanlı vatandaşlar yaşıyor. Burhanettin Kocamaz Başkanımızdan hepimiz memnunuz. Ben Mardinliyim açık ve net söylüyorum. Oyumu Burhanettin Başkan’a kullanırım”  ifadelerine yer verdi.

 

Ziyaret, Başkan Kocamaz’ın muhtarlar ile birlikte çekildiği hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle