Hoşgeldiniz  

“AKDENİZ MERSİN’İN KALBİ AMA İHMAL EDİLDİ” DİYENLER… RAHAT OLUN DEVLET İŞİN BAŞINDA…

admin | 06 Ağustos 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapı sorunlarını çözmek için çalışmalara devam ediyor.

MESKİ Genel Müdürlüğünce, Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesinde yağmursuyu hattı döşeme çalışmaları tamamlandı. Çilek Mahallesi Güney İlköğretim Okulu ve çevresinde yağmursuyu hattının olmaması ve yağışlı havalarda öğrencilerin ulaşım güvenliği açısından sorun teşkil etmesi nedeniyle MESKİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında; Ø600 milimetre 116 metre koruge boru ile kanalizasyon hattı deplasesi, (3,00 x 1,50 ebadında) 98 metre kutu menfez imalatı, Ø600, Ø800, Ø1200 ve Ø1400 mm yaklaşık 1.123 metre  betonarme boru döşemesi, (1,02 x 0,86 ebadında) 33 adet ve (4,00 x 0,86 ebadında) 21 adet yağmursuyu ızgaraları yapıldı.

 

Ayrıca Çilek Mahallesinde bulunan Tırmıl Sanayi Sitesine yağışlı havalarda yüksek rakımlı alanlardan gelen yağmursularını engellemek amacıyla Civanyaylağı Mahalle’sinde  2,0×2,0x1,0 metre ebatlarında prefabrik kutu menfez çalışması gerçekleştirildi.

 

Akdeniz ilçesinde yürütülen diğer bir yağmursuyu çalışmasında ise MESKİ, Sanayi Sitesi’nin yağmursuyu, biriken yağmur sularının hızlı deşarj edilmesi adına 1,00 mt x 1,00 mt ebadında 209 metre kutu kesitli menfez, 634 metre Ø1000 ve Ø800 mm’lik betonarme boruların, 2.750 metre Ø400 ve Ø600 mm’lik beton boruların ile 140 metre Ø300 mm’lik koruge boruların döşemesi tamamlandı. Ayrıca 675  metre yağmursuyu ızgara bağlantısı yapımı  ve 78 adet ızgara yapımı gerçekleştirildi.

 

Mersin’in 13 ilçesindeki altyapı sıkıntılarını bir bir ortadan kaldırarak vatandaşlara rahat bir nefes aldırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz alt yapıda eksiklikleri gidermek adına önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Burhanettin Kocamaz: “Mersin’i altyapıda sorunsuz bir şehir haline getirmek için, İl genelinde ekiplerimiz aralıksız çalışmakta ve sorunları  çözüme kavuşturmaya devam etmektedir. Kış aylarında yağan yağmurla birlikte özellikle Çilek mahallesinde bulunan Şehit Recep Aslan Okulu, Güney Ortaokulu ile Akdeniz Ortaokulu’nun sular altında kalmasının önüne geçildi. Öğrencilerimizin eğitiminde yağmursuyu sorunu nedeniyle yaşadığı problemleri tamamen çözdük. Arabaların dahi yoldan geçmede yaşadığı zorluklar son buldu. Özellikle şehir merkezinde yerleşimin artmasıyla yetersiz gelen altyapı sistemlerinde yenileme ve yeni hat yapım çalışmalarımız da devam edecektir’’ diye konuştu.

 

Başkan Burhanettin Kocamaz ayrıca Tırmıl sanayi sitesi ve Sanayi Sitesinin özellikle kış aylarında özellikle yağmur sularını tahliye etmede kolaylık sağlama ve oluşabilecek göllenmelerin önüne geçtiklerinin altını çizerek Sanayici esnaf ve vatandaşlarımızın yağmursuyu çilesine son verecek önemli bir hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

KAYYUMA HÜKÜMET VE VALİLİK’TEN BÜYÜK DESTEK

 

Kayyum olarak teslim alındığı tarihten itibaren Akdeniz Belediyesi’nin borçlarını ödemeye çalışan ve aynı zamanda hizmet üreten Akdeniz Belediyesi’nde borçların büyük kısmı ödendi. Tamamen hizmete dönük, hizmet odaklı bir harcama politikasına yönelen Belediye, tasarruf üzerinde de çok ciddi önlemler aldı. Bütçesi fazla vermeye başlayan Akdeniz Belediyesi’nde yatırım ve hizmetler de hız kesmediği gibi Akdeniz Belediye Başkan vekili Muhittin Pamuk’un Akdenizli vatandaşlarla kurduğu samimi diyalogla dikkat çeken başka bir unsur olarak öne çıkıyor.

 

Akdeniz Belediyesi’nin kayyum belediye olması nedeniyle hükümetten ve Valilik’ten çok ciddi destek gördükleri de Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle