Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE TEMAYÜL VE MÜLAKAT BİTTİ… GÖZLER 21 MAYIS’A ÇEVRİLDİ

admin | 09 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti, 24 Haziran seçimlerinde oluşturulacak olan milletvekili listelerinde 2. Aşamayı da geride bıraktı. Şimdi tüm aday adayları listelerin kesinleşeceği 21 Mayıs tarihine kilitlendi.

AK Parti Mersin Milletvekili aday adayları temayülün ardından Genel Merkez’de mülakat aşamasını da tamamladı. Mersin’de 165 aday adayı Mahir Ünal başkanlığındaki komisyonda ter döktü.

 

En fazla 5 dakika süre tanınan mülakatlarda adayları terleten sorular soruldu.

 

Adaylara özellikle aday oldukları bölgenin sosyo-ekonomik ve demagojik yapısı hakkında sorular yöneltildi.

 

Adaylara özgeçmişlerinin yanı sıra, “Aday olduğun il ile ilgili ne tür projelerin var?”, “Herhangi bir sivil toplum örgütüne üye misin?”, “Bölgende seni tanırlar mı?”, “İddialı mısın?” gibi sorular sorulduğu öğrenildi. Adaylara, dünya ve iç siyaset gündemi de sorulurken, başta Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı ve Fırat Kalkanı olmak üzere “Terör”, “Sınır ötesi operasyonlar” hakkında görüşleri alındı.

 

Mülakatlarda adayların kıyafetlerine de özellikle dikkat edildi. Kravatsız, spor ya da takım elbisesiz gelen adaylara komisyon üyelerinin kıyafetleri ile ilgili sorular sorduğu öğrenildi. Adaylar arasında bu konuda “Ben hep böyleyim. Kravat takmam. Beni bilen böyle bilir” gibi diyaloglar geçti. Ayrıca adaylar mülakat çıkışında kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde parti yönetiminin ülkücülere sempatik gelecek adaylar aradığı değerlendirmesinde bulundu.

 

TEMAYÜLE ÜYELER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

 

AK Parti Mersin İl Başkanlığınca 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi adayların belirlenmesi için 5 Mayıs’ta temayül yoklaması yapılmıştı. Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen temayül yoklamasında, İl Teşkilatı üyeleri seçimde aday adayı olan 165 kişi için sandık başına gitmişti.

 

Ak Parti’ye yakın kaynaklar, temayüle çok büyük bir katılım olduğunu ifade ederek, Mersin’de katılımın yüzde 90’ları bulduğunu belirttiler. Üyelerin oy kullanma işlemi bitmesinin ardından aynı seçimlerde olduğu gibi sayım, döküm cetvelleri, tutanaklar ve oy torbalarının hassasiyetle korunarak, Genel Merkez’e ulaştırıldığını ifade eden kaynaklar, mülakatların ardından aday belirleme komisyonlarının sandıkları açacaklarını dile getirdiler.

 

Aday adaylarının mülakat değerlendirmelerine temayülde aldıkları oyların da yazılacağı ve aday adayları dosyalarının aday belirleme komisyonuna ulaştırılacağı kaydediliyor.

 

KOMİSYONLAR SAYIYI 25’E DÜŞÜRECEK

 

Mersin’de 165 olan aday adayı sayısının mülakat ve temayülün ardından gerçekleştirilecek olan güvenlik soruşturması verilerine göre 25’e düşürüleceği ve Genel Merkez’de kesin aday listesinin bu 25 kişilik listenin ardından oluşturulacağı sızan bilgiler arasında.

 

GÜVENLİK SORUŞTURMALARI BAŞLADI

 

Ak Parti’ye yakın kaynaklar, güvenlik soruşturmasının büyük bir hassasiyetle yapıldığını vurguladılar. Bütün aday adaylarından normal şartlarda adli sicil belgesi istendiğini hatırlatan kaynaklar, MASAK, MİT ve Emniyet İstihbarat’tan da gelen bilgiler doğrultusunda kesin aday listesine son şeklin verileceğini öne sürdüler.

 

21 Mayıs’ta kesinleşecek olan listelerin ardından 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Mersin 13 milletvekili adayıyla sahaya inecek.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle