Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE “GÜL” TEMİZLİĞİ BAŞLIYOR

admin | 01 Ocak 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son KHK nedeniyle Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki tartışma büyüyor. Gül’ün kendisinin karşısına “Başkan adayı” olarak çıkmak istediğine kanat getirdiği öne sürülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu bağlamda ilk olarak AK Parti içinde Gül’e yakın isimleri tasfiye edeceği iddia edildi.

Darbe ve teröre karşı mücadele etmiş sivillerin yargılanmasını engelleyen son KHK tartışmalara neden oldu. Muhalefetin hükümete yönelik eleştirilerine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı, ‘kaygılıyım’ mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Abdullah Gül’ün açıklamalarına üzüldüğünü belirterek kendisine bir dizi eleştiri getirdi ve “Bu bozgunculuk niye” diye sordu.

 

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan’ın harekete geçtiği iddia edildi. Ankara’ya yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin ortak adaylığına göz kırptığını düşündüğünü ileri sürdüler. Kendi liderliğinin Gül tarafından sorgulatıldığını da düşünen Erdoğan, bu nedenle Abdullah Gül’e ve Gül’ün yakın çalışma ekibine mesafe koyduğu da Ankara’ya yakın kaynaklarca dile getiriliyor.

 

Ak Parti’ye yakın kaynaklara dayandırılan bu iddiayı destekler bir yazı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’den geldi. Gül ve Erdoğan arasında yaşanlara dikkat çeken Selvi, “Erdoğan her şeyin farkındaydı. O nedenle son çıkışıyla Gül ile AK Parti seçmeni arasına mesafe koydu. Bu tür durumlarda geri çekilmeyi tercih eden Gül ise bu kez geri adım atmadı. Erdoğan ile Gül arasındaki mücadele yeni sürece girdi. Sonunda kazananın Erdoğan olacağı bu süreci dikkatle izlemekte yarar var” diyerek bu mücadelenin galibinin Erdoğan olacağını vurguladı.

 

İLK NEŞTER TEŞKİLATLARA

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu nedenle Büyük kongre öncesinde parti içerisinde herhangi bir sürprize yer bırakmak istemediği öne sürülürken, ilk olarak teşkilatlara neşter vuracağı iddia edildi. Bunun için de Abdullah Gül’e ve eski Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na yakın isimlerin teşkilatlardan uzaklaştırılacağı iddiası kulislere bomba gibi düştü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilat revizyonunun ardından bir operasyonu da Hükümet’e gerçekleştireceği ve kabine değişikliğine gidebileceği öne sürüldü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle