Hoşgeldiniz  

AK PARTİ VE MHP YEREL İTTİFAKI NEDEN GEREKLİ? ERSİN RAMOĞLU YAZDI!

admin | 29 Ağustos 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için siyasi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Seçmenlerde de en çok merak edilen konuların başında ise tıpkı 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de partiler arası ittifakın olup olmayacağı geliyor.

24 Haziran seçimlerinde yaşanan ittifakların Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimlerde de uygulanıp, uygulanmayacağı kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

 

24 Haziran’ın ardından CHP, SP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı, tarafların açıklamasıyla sonlanmıştı. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın ise 2023’e kadar süreceği açıklansa da yerel seçimlerde bu ittifakın nasıl yürüyeceği henüz netlik kazanmadı.

 

24 Haziran seçimlerinde hezimet yaşayan CHP’nin ise yerel seçimlerde HDP ile ittifaka sıcak baktığı biliniyor. HDP kanadının da hem parti sözcüsü hem de Genel Başkan düzeyinde CHP-HDP ittifakının olması gerektiğini ısrarla vurgulaması dikkat çekiyor.

 

Sabah Gazetesi Ersin Ramoğlu da HDP ile ittifak hazırlığındaki CHP’yi bugünkü köşe yazısında adeta yerden yere vurdu. 6-7 Ekim olaylarının baş sorumlularının HDP’nin eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olduğunu kaydeden Ramoğlu, “Milleti isyana böyle çağırdılar. Bu çağrı sonrası aralarında Yasin Börü’nün de bulunduğu 52 kişi öldü. Cinayetleri PKK’lı katiller işledi. Demirtaş daha hangi yüzle ‘kimseye ayaklanın demedim’ dedi anlamadım. Bu CHP aynı HDP ile birlikte nasıl iş tutuyor onu da anlamadım” dedi.

 

Ersin Ramoğlu, bir adım daha ileri giderek CHP’nin katillere hamilik yatığını öne sürdü. Ramoğlu, “CHP katillere hamilik yapıyor. El altından sinsi sinsi çalışıyor. HDP’yi aynı taktikle 24 Haziran’da Meclis’e sokmuşlardı. Oylarını düşürme pahasına hem de… CHP destek vermese HDP’nin barajı aşması mümkün değildi. Bazı CHP’liler bunu kabul etmese de gerçek böyle… HPD, Batı’dan gelen oylar sayesinde Meclis’e girebildi. Ondan sonra da PKK azdı” diye kaydetti.

 

Mart seçimlerinde CHP ve HDP’nin ittifak hazırlığında olduğunu öne süren Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Ersin Ramoğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

 

“HDP, CHP ile ittifak yapmak istediğini açık açık söyledi. Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Gelin birlikte yapalım” diyor. Daha ne desin. Kürt nüfusun yoğun olarak bulunduğu Adana, Mersin, Gaziantep gibi şehirlerde CHP’li belediye başkan adayları PKK sayesinde kendini şimdiden başkan görüyor. CHP’nin PKK’ya yakın ismi Sezgin Tanrıkulu da yerel seçimlerde HDP’ye sıcak baktığını söylemişti. Mart’taki yerel seçimlerin hesapları bu ittifaka göre yapılıyor… Arka planda yine ABD var… Onlar da el altından çalışıyorlar… Hatta ABD menşeli sözde yardım kuruluşlarının yerel seçimler için çuvalla dolar dağıtmaya başladığını duydum. Hatay, Gaziantep, Kilis gibi kentlerde konuşlanan sözde yardım kuruluşları Mart’taki mahalli seçimler için şimdiden kesenin ağzını açmış bile… Parayla oy satın alıyorlar. 24 Haziran seçim sonuçlarına baktığımızda CHP-HDP ittifakının gücünü görmek de mümkün. Örneğin Adana’da 24 Haziran seçimlerinde CHP 343 bin 769 oy aldı. HDP’nin oyu ise 177 bin 162 idi.

İkisinin toplamı 520 bin oy ediyor. Mesele önemli. Diğer illerde de durum üç aşağı beş yukarı aynı.

Vatanseverlerin bu duruma göre saf tutması şart. Bu işin şakası yok çünkü…

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle