Hoşgeldiniz  

AK PARTİ-MHP YERELDE DE İTTİFAKA GİDİYOR

admin | 16 Ocak 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2019’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifak yapacaklarını açıklayan Ak Parti ve MHP kurmaylarının, bu seçimden önceyapılacak olan yerel seçimlerde de ittifak yapmak için çalışmalar yürüttükleri iddia edildi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermiyoruz. Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” açıklamasının ardından resmiyet kazanan Ak Parti-MHP ittifakı yeni bir boyut kazanıyor.

 

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı’nın köşesinde ortaya attığı iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bursalı köşesinde her iki partinin tabanının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 8 ay önce gerçekleştirilecek olan yerel seçimler nedeniyle endişeye kapıldıklarını ve yerel seçimlerde oluşacak atmosferin etkisiyle Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ittifakı bozabileceği tedirginliği yaşadıklarını kaydetti.

 

Kulislerde konuşulan öneriyi dile getiren Bursalı, yazısını şöyle sürdürdü: “İşte bu yüzden Ankara kulislerinde; iki parti arasında yerel seçimde de ittifak yapılabileceği konuşuluyor. Son seçimlerde her iki partinin kazandığı il ve ilçeler yine kendilerinde kalacak şekilde aday gösterilmemesi veya diğer partinin destekleneceğinin açıklanması ve CHP ve HDP’nin elindeki belediyelerde ise o il ve ilçede AK Parti güçlü ise AK Parti’nin, MHP güçlü ise MHP’nin destekleneceği şeklinde bir ittifakın söz konusu olabileceği belirtiliyor. Kulislerde konuşulan bu yeni ittifakın hayata geçirilip geçirilmeyeceği de önümüzdeki günlerde belli olacak…”

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle